Budite na oprezu, RHMZ najavljuje u narednim satima intenzivne plјuskove sa grmlјavinom

11.06.2023

11:38

0

Autor: I.K.

Meteorolozi upozoravaju da nas i u narednim danima očekuju lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom

Budite na oprezu, RHMZ najavljuje u narednim satima intenzivne plјuskove sa grmlјavinom
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u narednim satima intenzivne plјuskove sa grmlјavinom lokalno u Sremu, Šumadiji, na zapadu i jugozapadu zemlјe. U nastavku dana, navodi RHMZ, očekuje se intenziviranje grmlјavinskih procesa i u ostalim krajevima Srbije.

Meteorolozi upozoravaju da nas i u narednim danima očekuju lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom.

U ponedeljak se na severozapadu zemlјe (Bačka, sever Banata) očekuje prestanak kiše. U ostalim krajevima zadržaće se padavine, koje će biti obilnije u istočnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, kao i na jugu Banata. Na ovom području se očekuje od 15 do 40 mm za 24 h, lokalno i više (naročito u Borskom i Braničevskom okrugu, kao i lokalno u brdsko-planinskim predelima).

U utorak ujutro i pre podne na istoku Srbije zadržaće se obilne padavine, pa će ukupna količina dostići od 40 do 80 mm za 48 h, pre svega u Braničevskom i Borskom okrugu i oblasti Homolјa. U većini ostalih krajeva u utorak i sredu očekuje se dvodnevna kratkotrajna stabilizacija vremena. 

Narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka, upozorava RHMZ.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike