Oglasila se instrumentarka iz Fronta! "Ostavila sam prislonjen telefon o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera"

26.04.2023

16:05

0

Autor: J.N.

Ona tvrdi da je telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na Tik Toku

Oglasila se instrumentarka iz Fronta! "Ostavila sam prislonjen telefon o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera"
Copyright Antonio Ahel/ATA Images TikTok

Medicinska sestra iz GAK "Narodni front" koja je na TikToku objavljivala uživo sve što se dešava u operacionoj sali ove zdravstvene ustanove, oglasila se na mrežama i navela da je snimak nastao nenamerno.

- Želim da objasnim uživo snimak koji je emitovan sa mog profila u periodu od 04 do 05h dana 26.04.2023. Snimak je nastao nenamerno. U noćnom dežurstvu svi smo svesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na Tik Toku. Pre poziva u salu smo gledali Tik Tok i to je poslednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svestan da odloženi telefon vrši prenos uživo - napisala je.

TikTok
 

 

- Snimak je nastao spontano. Osim pacijenta, vidim se i ja gde se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Ja se izvinjavam pacijentu kojoj je povređena privatnost, pacijentkinjinoj porodici kao i široj javnosti. Ja sam medicinska sestra - instrumentarka unazad 14 godina i ceo svoj radni vek gradila sam odnos između pacijenta i medicinske sestre na principima sestrinske etike i prema dobrim pravilima struke.

Ona je izjavila da joj je najiskrenije žao što je nastao uživo prenos, jer njene aktivnosti na Tik Toku usmerene su uglavnom na porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadržao podatke o ličnosti niti bio u suprotnosti sa medicinskom etikom.

Twitter
 

- Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama, celokupnoj javnosti - navela je.

Podsetimo, medicinska sestra iz GAK "Narodni front" koja je na TikToku objavljivala uživo sve što se dešava u operacionoj sali ove zdravstvene ustanove je suspendovana.

Osim što je objavljivala instrumente koji se koriste u sali, ona je objavljivala i kako se daje anestezija, slike mama sa bebama, čak i momenat tek izvučene bebe, neokupane, nakon carskog reza.

Iz GAK "Narodni front" danas su rekli da najstrože osuđuje postupak medicinske sestre, a uprava bolnice poručila da je zgrožena i najstrože osudila postupak medicinske sestre koja je ekspreso suspendovana.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike