Vreme u Srbiji i dalje nestabilno: Danas nas očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina, a u pojedinim delovima zemlje padaće i grad!

01.06.2023

06:35

0

Najniža temperatura od 11 do 16, a najviša od 22 do 27 stepeni

Vreme u Srbiji i dalje nestabilno: Danas nas očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina, a u pojedinim delovima zemlje padaće i grad!
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u Srbiji se sutra ujutru i pre podne očekuje umereno do potpuno oblačno vreme sa lokalnom pojavom kratkotrajne magle, ponegde i sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

U drugom delu dana promenljivo i nestabilno sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, a lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina.

Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni. Najniža temperatura od 11 do 16, a najviša od 22 do 27 stepeni.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

U Beogradu ujutro i pre podne pretežno oblačno, u pojedinim delovima grada s kratkotrajnom kišom. Posle podne promenljivo i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina.

Nestabilno vreme narednih sedam dana

U Srbiji se u narednih sedam dana očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, izraženijim u drugom delu dana, kada se očekuju i lokalne vremenske nepogode - grad, velika količina padavina za kratko vreme, kao i jak olujni vetar.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 23 do 27 stepeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike