"Zajednički odgovor 2023": Snage odbrane Republike Srbije izvode taktičke vežbe sa bojevim gađanjima i uvežbavaju taktike!

25.05.2023

18:52

0

Dejstvuje se iz tenkova, oklopnih vozila „lazar 3“ i BRDM-2, borbenih vozila pešadije, samohodnih haubica, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, bacača granata i različitog ličnog naoružanja

"Zajednički odgovor 2023": Snage odbrane Republike Srbije izvode taktičke vežbe sa bojevim gađanjima i uvežbavaju taktike!
Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

U okviru aktivne faze združene taktičke vežbe snaga odbrane Republike Srbije "Zajednički odgovor 2023", angažovane jedinice izvode taktičke vežbe sa bojevim gađanjima i uvežbavaju taktike, tehnike i procedure u izvođenju borbenih dejstava u operaciji.

U vežbovne aktivnosti na stalnim i privremenim poligonima uvedene su nove snage koje su prethodnih dana realizovale pojedinačna uvežbavanja na matičnim lokacijama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvršeno je pretpočinjavanje jedinica i formiranje privremenih sastava, pa se trenutno na poligonima nalazi više od četiri hiljade pripadnika Vojske Srbije i kontingent snaga iz sastava Ministarstva unutrašnjih poslova.

U skladu sa dodeljenim misijama i zadacima, realizuju se brojna taktička uvežbavanja - od obezbeđenja komande u mestu i pokretu, preko prikupljanja obaveštajnih podataka, obezbeđenja i podrške snagama u operaciji, do izvođenja dejstava na rekama i jezerima, uništenja diverzantsko-terorističkih grupa i izvođenja borbenih dejstava glavnih snaga u napadu. 

Dejstvuje se iz tenkova, oklopnih vozila „lazar 3“ i BRDM-2, borbenih vozila pešadije, samohodnih haubica, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, bacača granata i različitog ličnog naoružanja.

U ovoj etapi vežbe jedinice lovačko-bombarderske avijacije realizuju borbenu obuku sa fiktivnim dejstvima po ciljevima na zemlji u rejonu mirnodopskih lokacija, a kao i prethodnih dana deo vežbajućih sastava aktivnosti realizuje u pokretu.

Svi učesnici vežbe, kako starešine i vojnici Vojske Srbije tako i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, motivisani su i zadacima pristupaju profesionalno i odgovorno, u prilog čemu govore i odlični i vrlo dobri rezultati ostvareni na dosadašnjim gađanjima, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike