Ministarstvo prosvete predložilo da se odloži državna matura: Pristigli brojni zahtevi, a organizovana i javna rasprava

23.05.2023

15:26

0

Istraživanje javnog mnjenja još uvek traje i očekuje se da će se Ministarstvo uskoro oglasiti s konačnom odlukom

Ministarstvo prosvete predložilo da se odloži državna matura: Pristigli brojni zahtevi, a organizovana i javna rasprava
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ministarstvo prosvete predložilo je da se državna matura odloži za školsku 2025/26. godinu nakon što su pristigli brojni zahtevi, a iz ovog Ministarstva potvrđeno je da je organizovana javna rasprava na kojoj se govorilo o ovoj temi i ukazano je na to da bi bilo dobro da se ista odloži.

U skladu sa tim, Ministarstvo prosvete sada sprovodi istraživanje javnog mnjenja o tome da li su ljudi za održavanje državne mature ili da se ona odloži.

"Istraživanje javnog mnjenja još uvek traje i očekuje se da će se Ministarstvo uskoro oglasiti sa konačnom odlukom", rekli su iz ovog ministarstva.

Proba državne mature koja je bila zakazana još prošle godine i planirano je da bude od 31. maja do 2. juna, biće održana ali u smanjenom obimu.

- Probna matura biće održana u smanjenom obimu. Odnosno, biće održan samo test znanja srpskog jezika i književnosti, odnosno maternjeg jezika i to 31. maja. Probni testovi znanja matematike i kombinovani test koji su bili planirani za 1. i 2. jun neće biti održani - rekli su u Ministarstvu prosvete.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike