Od sutra elektronska prijava nasilja nad decom: Sistem "Čuvam te" će koristiti građani, nadležni organi i ustanove

18.05.2023

18:50 >> 19:04

0

Status prijave će biti dostupan u svakom trenutku, a i građani će moći da podnose prijave Trijažnom timu, prate tok i ishod - rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić

Od sutra elektronska prijava nasilja nad decom: Sistem "Čuvam te"  će koristiti građani, nadležni organi i ustanove
Ilustracija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da će od sutra početi primena elektronskog sistema prijave nasilja nad decom na platformi "Čuvam te".

Na sednici Skupštine Srbije posvećonoj bezbednosnoj situaciji u zemlji, premijerka je rekla da su, u skladu sa programom rada Vlade do 2026. godine i prioritetom unapređenja bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama vaspitanja i obrazovanja preduzete aktivnosti za puštanje u rad elektronskog sistema prijave nasilja za građane i nadležne organe i ustanove u okviru nacionalne platforme za prevenciju nasilja koja uključuju decu.

Foto: Printscreen/ https://cuvamte.gov.rs
 

- To je platforma "Čuvam te". Pored video snimaka, sa predavanjem na različite teme u vezi sa bezbednošću i vršnjačkim nasilje, na platformi Čuvam te, kreiran je sistem za prijavu nasilja koji će koristiti građani, nadležni organi i ustanove - navela je premijerka.

Dodala je da će na jednom mestu, preko Trijažnog tima koji je uspostavljen u okviru Ministarstva za informisanje i telekomunikacije, svi nadležni organi pratiti bukvalno svaku prijavu nasilja prema detetu i tok njenog rešavanja.

- Status prijave će biti dostupan u svakom trenutku, a i građani će moći da podnose prijave Trijažnom timu, prate tok i ishod - rekla je Brnabićeva.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike