Psihoterapeut Olivera Ćirković tvrdi da samo jedna stvar može da nas promeni posle dva masakra

15.05.2023

18:40

0

Smatra da svi tragični događaji, ne samo u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu, već i ubistvo žena i zlostavljanje dece menja ljude, društvo

Psihoterapeut Olivera Ćirković tvrdi da samo jedna stvar može da nas promeni posle dva masakra
dr Oliverom M. Ćirković - Copyright Instagram_psihoterapija.dr_cirkovic

Specijalista pedijatrije i psihoterapeut Olivera Ćirković izjavila je danas da će nakon tragičnih događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu, ljude iz temelja promeniti strah od onoga što može da se desi.

Smatra da svi tragični događaji, ne samo u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu, već i ubistvo žena i zlostavljanje dece menja ljude, društvo.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

Ona je za Tanjug pojasnila da ponašanje porodice i njenih članova u ovim situacijama, zavisi od modela te porodice i od samog modela ponašanja svakog pojedinačnog člana u njoj.

- Ovakve tragične situacije bi trebalo da nas ujedine i zbliže, a poštovanje i ljubav i dobrota jesu nešto što svi izgleda treba ispočetka da naučimo, prvo mi odrasli a onda da to prenesemo na decu - ističe ona.

MUP
 

Napominje da je važno pričati deci koliko je značajno biti čovek, koliko je značajno biti slobodan čovek i šta podrazumeva slobodan čovek, da biti prijatelj i biti dobar čovek ne znači trpeti i pristajati na bilo šta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike