Ovako su Srbi proslavili Prvi maj: Nije bilo radno, al je bilo paradno! Pogledajte najbolje trenutke sa izletišta širom Srbije (FOTO, VIDEO)

01.05.2023

20:15

0

Autor: R.M.

Praznik rada obeležen je širom Srbije tradicionalnim roštiljanjem i pesmom

Ovako su Srbi proslavili Prvi maj: Nije bilo radno, al je bilo paradno! Pogledajte najbolje trenutke sa izletišta širom Srbije (FOTO, VIDEO)
Tan2022-5-1_102937824_3 - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Praznik rada i ove godine je obeležen u Srbiji uz tradicionalno roštiljanje na omiljenim izletištima, uz glasnu muziku, nezaobilazne trubače i veselje.

U prestonici je popularni Košutnjak već od ranog jutra bio pun ljudi koji su prvomajski uranak obeležili na ovom mestu, koje inače godinama privlači sve ljude iz prestonice tokom Prvog maja.

Roštiljalo se na sve strane, pio se alkohol i sokovi a da užitak bude potpun pobrinuli su se trubači.

Slična atmosfera bila je i na Adi Ciganliji, a neki sugrađani odlučili su i da se okupaju po prvi put ove godine.

Što se tiče Novosađana, oni su uranak obeležili tradicionalno  na Fruškoj gori i gradskim parkovima. 
Roštiljalo se u Kameničkom parku gde su radnici Zelenila uredili 30 ložišta za potpalu vatre i pripremu hrane, kao i dovoljan broj obruča za odlaganje smeća. 

Veselo je bilo i na Paliću, gde je obeležen 38. "Prvomajski uranak". Aktivni su bili ringišpili u luna parkovima a posetioci su mogli da posete i oko 70 štandova sa rukotvorinama, suvenirima i gastronomskim specijalitetima. 

Nešto južnije, u Čačku, građane je probudila prvomajska budilica. Naime, zvuci trube Duvačkog orkestra KUD „Abrašević“ prolomili su se gradom a ova sedam decenija duga tradicija podsetila je na vremena kada je trg bio mnogo puniji nego danas.

Veselo je bilo i na Zlatiboru, Taru i Zlataru a sa prvim sunčanim zracima meštani sela Suvobor dočekali su brojne posetioce.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike