Ruskinje se sve više udaju za Srbe! Natalija posreduje u brakovima i otkriva zašto dolaze: Rusi ne žele brak, a Srbi su ozbiljni i porodični

18.04.2023

20:12

1

Autor: R.M.

Samo preko jedne agencije sklope se dva do tri braka mesečno

Ruskinje se sve više udaju za Srbe! Natalija posreduje u brakovima i otkriva zašto dolaze: Rusi ne žele brak, a Srbi su ozbiljni i porodični
Ruskinje se udaju za Srbe - Copyright Profimedia/Youtube/@bracno_posredovanje

Žene iz Rusije sve češće se odlučuju da se udaju za Srbe, a čak postoje i agencije koje se bave spajanjem Ruskinja i Srba.

Natalija Faktulina godinama radi na spajanju muškaraca i žena radi braka, a već dve godine ima registrovanu agenciju za sklapanje brakova žena iz Rusije i muškaraca iz Srbije.

Ona za 24sedam kaže da non-stop dolaze žene i devojke iz Rusije u Srbiju. Samo uz pomoć njene agencije do sada je sklopljeno oko 50 brakova.

- Sklope se dva-tri braka mesečno. Razlozi što dolaze u Srbiju je jer tamo ima manje muškaraca nego žena, pa treba da "konkurišete" za muškarca. Pogotovo što naši muškarci neće da registruju brakove. Oni danas žive sa jednom, sutra sa drugom. Okrenu vam leđa i gotovo. Za svaku normalnu ženu je važno da ima registrovan brak, da ona bude supruga a ne neka gošća - objašnjava ona.

Što se tiče Srba, Natalija objašnjava da većinom traže mlade, bez dece i one koje hoće da rađaju.

- Nema veze koliko godina ima muškarac. I sa 60 godina traže da im rode decu! Ja im kažem pa koja deca sa 60, odmorite se! - kaže Natalija kroz smeh.

Profimedia
Ilustracija

Što se tiče Ruskinja, one nemaju neke velike zahteve a naša sagovornica kaže da imaju pozitivan stav prema Srbima.

- Ali gledaju muškarce da živi odvojeno od roditelja da bi imali svoj mir. Da stvaraju svoju porodicu i da se roditelji ne mešaju u to. Onda da imaju neki prosečan prihod da može da izdržava porodicu. Jer žena kada dođe u Srbiju ne može odmah da radi a treba i da nauči jezik. Bar to prvo vreme da on pomogne dokle se ona adaptira, a posle i žene počnu sa poslom. Nije problem, nisu one neke sponzoruše! - dodaje Natalija.

Iz brakova koji su sklopljeni preko njene agencije već ima i dece, a naša sagovornica kaže da je neki parovi zovu na rođendane i svadbe.

- Evo u subotu je devojka koja je u Rumi i rodila je pre godinu dana ćerku, zvala me na rođendan. Ali nisam mogla da dođem! Isto u subotu smo registrovali jedan brak i zvali su me da dođem na svadbu. Ali ne mogu da stignem i sama imam troje dece i posao, nemam ni praznika, radim non-stop. I onda ne mogu da odem na svadbe i rođendane. Ali ne zovu me svi, naravno. Obično kada stvore porodicu, tu je moj posao gotov - objašnjava ona.

Inače, pre nego što se udaju u Srbiji Natalija Ruskinjama pomaže da upoznaju mladiće na osnovu upitnika koji oboje popunjavaju.

- Ja prvo gledam upitnik muškarca i žene, odnosno koje zahteve imaju. Ako te zahteve mogu da ispunim, sa muškarcem onda potpišem ugovor, on plati i gledam koje su žene zainteresovane za upoznavanje sa njim. Ako postoji obostrani interes, onda dajem kontakt podatke. Oni komuniciraju između sebe pre dolaska. Najvažnija stvar je ta komunikacija koju oni obavljaju preko poruka i tako dalje. Ako vidimo da komunikacija ide u dobrom pravcu, da su na istoj talasnoj dužini, muškarac pozove devojku da dođe u Srbiju - kaže Natalija.

Profimedia
Ilustracija

Ima Ruskinja koje posle prvog dolaska odluče da ostanu u Srbiji, ali to nije tako čest slučaj.

- Većinom žene dolaze dva puta. Prvi put dođu da se upoznaju sa njim lično. Jer internet je jedna stvar a život je drugačiji. Ona dođe da bude 7 dana, dve nedelje, mesec... koliko je u mogućnosti. Boravi, naravno, kod muškarca i nema nikakvog hotela. Oni tamo žive pod jednim krovom. I ako za to vreme pronađu zajednički jezik, i ne posvađaju se, onda je sve u redu. Onda se ona vrati u Rusiju, pokupi svoje stvari i gotovo! - objašnjava Natalija.

Ono što je važno jeste da većina žena koje dođu i ostanu u Srbiji.

- Nema 100 posto garancija i ima slučajeva kada se devojci ne dopada muškarac, i obrnuto. Ali toga ima manje! - dodaje ona.

Natalija naglašava da svim muškarcima objašnjava da je registracija braka obavezna i da devojke ne dolaze samo da bi bile u vezi.

- Zato što žena na osnovu braka dobije boravak. Ako nije u braku, ona može biti u Srbiji samo trideset dana. I posle mora da izađe iz zemlje, da napravi presek, pa opet mesec dana. Ne može tako da putuje svaki mesec. A druga stvar, ako muškarac neće da registruje brak onda to nije ozbiljno isto kao i u Rusiji. I zašto bi ona napustila svoju državu da bi došla kod muškarca koji je isti kao Rus? Pa to joj ne pada na pamet! - kaže Natalija.

Što se tiče papirologije prilikom sklapanja braka, to se sve sređuje u policiji i opštini a Natalija kaže da procedura nije komplikovana.

Inače, buduće mladoženje plaćaju između 1.200 do 1.500 evra a ugovor se sklapa na godinu dana.

- To je više nego dovoljno. Ako je muškarac ozbiljan mi to završavamo za nekoliko meseci. Ako muškarac samo bira od toga nema ništa! Ali ako vidi da je devojka ozbiljna i imate dobru komunikaciju, pa šta da biraš onda? Uzmi i gotovo! - zaključila je naša sagovornica.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike