MUP otkrio kako da prepoznate lažne saobraćajce: Pripadnici policije imaju specifične oznake, a evo šta vozači mogu da zatraže

14.04.2023

11:17

0

Autor: R.M.

Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se može videti vozilo kojim je izvršen prekršaj

MUP otkrio kako da prepoznate lažne saobraćajce: Pripadnici policije imaju specifične oznake, a evo šta vozači mogu da zatraže
Ilustracija - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova skrenulo je pažnju građanima na šta da obrate pažnju kako ne bi postali žrtve lica koja se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju

- Svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije - piše u saopštenju MUP.

- Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj , kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač. Građani koji su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, mogu da prijave policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici - podsećaju u MUP-u.

TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
 

Inače, u nedelju su u selu Nevade kod Gornjeg Milanovca uhapšeni U. M. (26) i N. M. (35) zbog sumnje da su izvršili krivična dela lažno predstavljanje i ugrožavanje sigurnosti.

Policija je zaustavila automobil marke "BMW" na kojem su se nalazili uključeni blinkeri, a navedenim vozilom upravljao je U. M., dok se N. M. nalazio na mestu suvozača.

Kako se sumnja, oni su neposredno pre nego što ih je zaustavila policija, presreli i izvršili kontrolu putničkog vozila marke "pežo" kojim je upravljao dvadesetšestogodišnji vozač.

Sumnja se da su osumnjičeni na isti način oštetili više naših i stranih državljana, shodno čemu apelujemo na građane ukoliko su bili njihove žrtve da slučaj prijave na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike