Za tri godine preko 2,5 miliona naših građana imalo koronu: Kovid nam odneo jedan gradić u Srbiji

07.04.2023

12:05

0

Uprkos trenutnom utisku u javnosti da je kovid 19 prošlost, lekari se još suočavaju sa posledicama pandemije

Za tri godine preko 2,5 miliona naših građana imalo koronu: Kovid nam odneo jedan gradić u Srbiji
Dom zdravlja - Copyright RINA

Do 5. aprila u Srbiji je registrovano 2.521.017 pozitivnih slučajeva na koronavirus, a od kovida 19 umrlo je 17.980 ljudi, rečeno je na simpozijumu "Kovid 19 - tri godine kasnije", koji je organizovao Institut za istraživanje i razvoj dobrih praksi, a povodom Svetskog dana zdravlja.

S obzirom na to da u Srbiji ima mesta sa manje do 20.000 stanovnika, to znači da je od posledica virusa zauvek otišlo ljudi kao u jednom manjem gradu.

Ocenjeno je da činjenica da su u Srbiji samo dan ranije od komplikacija izazvanih ovim virusom preminule četiri osobe pokazuje da borba sa kovidom 19 i dalje traje, te da uprkos trenutnom utisku u javnosti da je kovid 19 prošlost lekari još podnose teret ove borbe i suočavaju se sa posledicama pandemije.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek je istakao da je izuzetno važno da se nastavi borba protiv ovog virusa, iako je njegov potencijal manji u odnosu na period kada je pandemija počela, i da je zadovoljan što struka i dalje ozbiljno shvata ovu borbu, saopštili su organizatori.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike