U toku intenzivna obuka tehničkog sastava 98. vazduhoplovne brigade na aerodromu "Morava"

10.03.2023

23:10

0

Autor: 24sedam

Obuka se realizuje u okviru redovnih letačkih aktivnosti avijacijskih i sa ciljem održavanja visokog nivoa osposobljenosti vojnika

U toku intenzivna obuka tehničkog sastava 98. vazduhoplovne brigade na aerodromu "Morava"
Copyright Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

U okviru redovnih letačkih aktivnosti avijacijskih i helikopterskih eskadrila na vojnom aerodromu "Morava" u Lađevcima u toku je intenzivna obuka tehničkog sastava 98. vazduhoplovne brigade za održavanje i opsluživanje vazduhoplova na upotrebi u ovoj jedinici Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Cilj je podizanje visokog nivoa osposobljenosti vojnika i starešina vazduhoplovnotehničke specijalnosti za održavanje aviona "orao" i helikoptera Mi-35 i "gama" .

Uvežbavaju se standardne procedure za rad prilikom izvršenja specijalističkih tehničkih pregleda aviona i helikoptera, provere funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja, vrši naoružavanje i neposredna priprema vazduhoplova za realizaciju bojevih gađanja.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
 

U fokusu je osposobljavanje mladih starešina koji su po uspešnom završetku Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO primili dužnosti u jedinici.

Cilj je da u najkraćem roku dostignu nivo osposobljenosti za rad na održavanju vazduhoplova za koje su zaduženi.

Realizacijom obuke obezbeđuje se da celokupan tehnički sastav u 98. vazduhoplovnoj brigadi zadovoljava najviše standarde osposobljenosti neophodne da bi vazduhoplovi u svakom trenutku bili spremni i dostupni za borbenu upotrebu i kako bi jedinica mogla da odgovori namenskim zadacima u operacijama Vojske Srbije, zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike