U Siriju stigla humanitarna pomoć iz Srbije: Avion "Er Srbije" dopremio oko šest tona namirnica za najugroženija područja te zemlje

02.03.2023

09:59

0

Ministar Vučević je istakao da je ponosan na našu državu i na sve građane Srbije koji su se odazvali pozivu da pomognu onima koji su ugroženi užasnim zemljotresom

U Siriju stigla humanitarna pomoć iz Srbije: Avion "Er Srbije" dopremio oko šest tona namirnica za najugroženija područja te zemlje
Humanitarna pomoć stigla u Siriju - Copyright Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije

U glavni grad Sirije Damask danas je stigla humanitarna pomoć koju je Srbija uputila sirijskom narodu posle razornog zemljotresa 6. februara.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je otpremanju humanitarne pomoći Srbije za građane Sirije na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Vučević je istakao da je ponosan na našu državu i na sve građane Srbije koji su se odazvali pozivu da pomognu onima koji su ugroženi užasnim zemljotresom.

Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije
 

- Zaboravili smo, nažalost, da se dešava često da je priroda jača od svake ljudske moći, i to je snažna opomena za sve nas. Danas smo fokusirani na pomoć našoj braći, prijateljima u Sirijskoj Arapskoj Republici. Poštujući direktive predsednika Republike, Vlada Republike Srbije je organizovala isporuku prvog kontingenta hrane za sirijski narod, narod u ovoj napaćenoj državi prvo ratovima, a sada evo i ovim užasnim tragičnim zemljotresom. Zahvaljujem ambasadoru Sirijske Arapske Republike u Beogradu na podršci, pomoći i na zajedničkom organizovanju ove isporuke - rekao je.

Avion "Er Srbije" je u okviru prvog kontingenta dopremio oko šest tona namirnica za najugroženija područja te zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije
 

Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga izrazio je zahvalnost Republici Srbiji i njenim zvaničnicima na prikupljenoj pomoći, koja će narodu Sirije pomoći u ovim teškim trenucima.

Podsetimo, posle velike pomoći koju je Srbija prikupila za žrtve zemljotresa koji je pored Turske pogodio i Siriju, Ambasada Sirije u Beogradu izrazila je svoju zahvalnost transparentom koji je okačila na ulaz i balkon svog sedišta u prestonici.

- Sirija od srca zahvaljuje celoj Srbiji - piše na transparentu na srpskom i engleskom jeziku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike