Država traži nove specijalce! Pogledajte kako izgledaju elitne jedinice u akciji! (FOTO)

15.02.2023

13:45

0

Početna plata specijalnih jedinica biće oko 200.000 dinara, a mogu se prijaviti i lica koja nisu služila vojsku

Država traži nove specijalce! Pogledajte kako izgledaju elitne jedinice u akciji! (FOTO)
Specijalne jedinice Vojske Srbije - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

Javni konkurs za prijem kandidata za specijalne jedinice Vojske Srbije biće sutra objavljen u medijima, najavio je načelnik Generalštaba Milan Mojsilović dodajući da su potrebne godine da bi se obučio zaista dobar specijalac. 

General Mosjilović je izjavio  da će prijem biti usmeren i na lica koja nisu služila vojni rok i na ona koja to jesu, ali da će vremenski sadržaj njihovog selektivnog rada biti drugačiji. Za one koji nisu služili vojni rok, kako pojašnjava, biće produžen za oko pet nedelja, a za one koji su služili vojni rok biće period prilagođavanja i selektivnih obuka.

Mojsilović ističe da početna plata pripadnika tih specijalnih jedinica neće biti manja od 200.000 dinara.

"Ispred nas je period od dve godine, to se neće dešavati sutra. I kada dobijemo kandidata moramo da radimo, kada potpiše prvi ugovor sa VS i na njemu moramo da radimo. Dobrog specijalca zaista pravimo godinama, on je skup po obuci i opremi. Odluka vrhovnog komandanta je da pored toga što se fokus usmerava na ljudski potencijal, težište će biti i na opremanju, na svemu onom što čini dinamiku savremenog ratovanja", naveo je Mojsilović.

 

"Sredinom januara imali smo analizu operativnih sposobnosti VS za 2022. godinu gde smo vrhovnom komandantu referisali o stanju u VS, mogućnostima VS, problemima i između ostalog, u okviru zaključaka jedan od zadataka je podizanje brojnog stanja i organizacijska dogradnja specijalnih jedinica VS", rekao je Mojsilović.

Naglašava da je vrhovni komandant Vojske Srbije potpisao odluku za organizacijsku dogradnju ne samo mirnodopskog, nego i ratnog sastava što stvara pretpostavke da i formalno pravno projekat 5.000 može da počne da radi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike