Pojačan saobraćaj, veće gužve od jutros ka Hrvatskoj

15.02.2023

09:11

0

-Za sve koji putuju savetujemo da koriste granični prelaz Šid-Tovarnik na kome trenutno nema dužih zadržavanja”, rekao je Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije

Pojačan saobraćaj, veće gužve od jutros ka Hrvatskoj
Granični prelaz - Copyright AP Photo/Visar Kryeziu

Zbog državnog praznika i Sretenja danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, svi prilazni putevi zimskim turističkim centrima su prohodni, jer je i vreme lepo.

U jutarnjim časovima osetno je pojačan broj vozila na izlazu iz naše zemlje ka Hrvatskoj, na graničnom prelazu Batrovci, gde se sa naše strane čeka do 30 minuta.

-Situacija na putevima odgovara državnom prazniku i Sretenju, s obzirom na to da se tokom državnih praznika i neradnih dana više putuje van gradova nego unutar samih gradova. Iz tog razloga savetujemo vozačima, iako su vremenske prilike naizgled povoljne da zbog magle, niskih temperatura, vlažnih kolovoza obrate pažnju na svaku iole vlažnu deonicu jer može doći do stvaranja poledica i to posebno na putevima na području Vojvodine, pored kanala, reka i na mostovima i prevojima- rekao je za Tanjug Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije.

On je naglasio da oni koji se budu odlučili da praznične dane provedu na planinama, na nekom našem zimskom turističkom centru, trebalo bi da se pripreme jer pri vrhovima planina ima snega na kolovozu.

Profimedia
 

 

U pitanju je, kako je naveo, "ono što je ostalo od čišćenja posle zimskih službi JP “Putevi Srbije” na kojima ima snega između jednog i pet centimetra i zbog toga su zimske gume obavezne".

-Od JP “Putevi Srbije” dobili smo informaciju da su svi prilaznim putevi zimskim turističkim centrima prohodni. To se odnosi na puteve koji vode ka Tari, ka Divčibarama, Goču, Goliji, na putevima ka Staroj planini i Vlasini. Na graničnim prelazima je takođe pojačan intenzitet saobraćaja i sugurno će u narednim satima i danima biti promenljivog intenziteta. U ovom trenutku je osetno pojačan broj vozila na izlazu iz naše zemlje ka Hrvatskoj, na graničnom prelazu Batrovci, gde se sa naše strane čeka do 30 minuta, ali je međuzona sa Hrvatskom puna, što znači da vozači treba da dodaju najmanje još sat vremena za ulazak u Hrvatsku”, rekao je Mitić.

On je naglasio da je pojačan je saobraćaj i na graničnom prelazu sa Mađarskom, sa naše strane, gde su trenutno zadržavanja od 20 do 30 minuta, a oko sat vremena na ulasku u Hrvatsku na graničnom prelazu Horgoš, dok se na Kelebiji nešto kraće čeka.

-Za sve koji putuju savetujemo da koriste granični prelaz Šid-Tovarnik na kome trenutno nema dužih zadržavanja”, rekao je Mitić. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike