Počinju gužve pred mini-odmor: Otvorite četvore oči, posebno ujutru i uveče

14.02.2023

06:29

0

Autor: J. S. J.

Počinju gužve pred mini-odmor: Otvorite četvore oči, posebno ujutru i uveče
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Vreme u našoj zemlji je znatno bolje za vožnju nego prošle nedelje.

Jutros je Auto-moto savez Srbije saopštio da se tokom dana na putevima u Srbiji očekuju dobri uslovi za vožnju.

Zbog praznika i početka kraćeg raspusta za osnovne i srednje škole, već s prvim popodnevnim satima očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, najpre na izlaznim putevima iz većih gradova, a zatim i na svim ostalim putnim pracima, a posebno na onim koji vode ka vikend-naselјima ili omilјenim skijalištima.

Pojačan saobraćaj očekuje i na putevima ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Prema poslednjim informacijama, dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama na auto-putevima.

Moguća poledica, a ima i magle

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Javno preduzeće "Putevi Srbije" pak poziva vozače na maksimalan oprez pri vožnji jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

Kako se navodi u saopštenju, to se pogotovo odnosi na deonice koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Zimska služba "Puteva Srbije" upozorava da je na deonici puta Divlјaka - Ivanjica - Javor kolovoz vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima. Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Mačve, Novog Pazara, Požege, Vranja.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažlјivo.

 

Čekanja na granicama

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.45, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Na teretnim terminalima, na prelazu Kelebija, čeka se dva sata, na Horgošu 90 minuta, a na Gradini, Batrovcima i Šidi jedan sat. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike