RFZO zaključio ugovore sa privatnim klinikama i apotekama o uslugama

13.02.2023

22:52

0

Osiguranici RFZO vantelesnu oplodnju o trošku Fonda mogu da obave u 15 privatnih klinika, što je za dve više nego prethodne godine

RFZO zaključio ugovore sa privatnim klinikama i apotekama o uslugama
vantelesna oplodnja - Copyright Opština Kikinda

Republički fond za zdravstveno osiguranje zaključio je i ove godine ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje, operacije katarakte, hiperbarične medicine, kao i sa privatnim apotekama za 2023. godinu.

Osiguranici RFZO vantelesnu oplodnju o trošku Fonda mogu da obave u 15 privatnih klinika, što je za dve više nego prethodne godine.

Operaciju senilne i presenilne katarakte ove godine mogu da obave u 26 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove.

Za usluge hiperbarične medicine RFZO ima ugovor sa 10 privatnih zdravstvenih ustanova.

Ponudu za zaključivanje ugovora sa RFZO dosad je predalo i oko 800 privatnih apoteka, u kojima osiguranici mogu da preuzmu lekove koji se izdaju na recept.

24sedam/Profimedia
 

Pravo na vantelesnu oplodnju o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete.

Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz materijala, za žene do 45 godina.

Prijavljivanje za VTO sa doniranim ćelijama obavlja se preko e-Uprave.

Za prva dva meseca od pokretanja ove usluge, preko e-Uprave se do sada prijavilo više od 600 žena. RFZO je 2022. na VTO uputio oko 8.500 parova, što je oko 1.500 više nego 2021. godine.

Detaljan spisak privatnih ustanova u kojima se mogu obaviti usluge na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO.

RFZO podseća da se navedene usluge mogu obaviti i u državnim zdravstvenim ustanovama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike