Žena iz Rume zbog greške apotekara prošla kroz pakao: Imala modrice po celom telu, a lekari mislili da je silovana!

01.02.2023

11:04

2

Sa apotekom gde se dogodila greška Anđa se jedva nagodila za odštetu, koja joj još nije isplaćena

Žena iz Rume zbog greške apotekara prošla kroz pakao: Imala modrice po celom telu, a lekari mislili da je silovana!
Apoteka - Copyright Profimedia

Pre dve godine su Anđi Kezmić (73) iz Rume u jednoj privatnoj apoteci dali pogrešan lek, a ova žena kaže da do kraja života neće zaboraviti kroz šta je prošla. Kaže, uspela je da se vrati među žive, ali ne i da krivce izvede na sud.

Umesto "aminofilina" koji je trebalo da pije zbog astme, apotekar joj je izdao "acenokumarol", koji sprečava zgrušavanje krvi u terapiji duboke venske tromboze. Od toga je nesrećna žena postala toliko modra da je doktorka kod koje je otišla na pregled pomislila da je silovana.

Sa apotekom gde se dogodila greška Anđa se jedva nagodila za odštetu, koja joj još nije isplaćena, iako je to moralo da bude učinjeno do kraja prošle godine.

Profimedia
 

Ipak, njoj taj novac neće biti uteha, jer je apotekar koji joj je dao pogrešan lek ponovo na svom starom radnom mestu.

Anđa ima astmu i godinama se bori protiv ove bolesti, jedno vreme joj je lekar propisao lek "aminofilin", koji je upravo za bolesnike ovog tipa. Ćerki je dala svoju zdravstvenu knjižicu i ona je otišla u apoteku da podigne terapiju.

- Apotekar je uzeo knjižicu, ukucao u kompjuter, video šta mama koristi, okrenuo se, sa rafa uzeo lek i dao mi. Donela sam joj i narednih dana mama počinje da ga pije - priseća se Anđina ćerka Snežana Mladenović.

Doktorka mislila da je silovana

Nekoliko dana kasnije, Anđi su počele da modre ruke i noge, da bi modrice su postajale sve veće i veće. Tek kada je nesrećna žena ginekološki prokrvarila, rešila je da potraži pomoć lekara.

- Odem kod moje doktorke, pogledala me sva u čudu i kaže: "Pa vi ste silovani". Ja joj na to velim, jesam stara, ali sam normalna, sećanje me dobro služi. Pošalje me na ultrazvuk, vidi da je sve je u redu i uputi me u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici - priča Anđa.

Iako kaže da joj je mučno i samo sećanje na sve što se dogodilo, priseća se da su u bolnici počeli da joj rade analize, pitali je koje lekove koristi... Tek kada je ćerka donela kutiju leka, primećeno je da joj je apotekar umesto "aminofilina" koji je trebalo da pije dao "acenokumarol", koji sprečava zgrušavanje krvi u terapiji duboke venske tromboze.

Pixabay
 

- Šta dalje da pričam, u bolnici su mi davali krv, jedva sam se izvukla, ne ponovilo se. A najveći šok mi je bio kada mi je medicinska sestra, dok sam ležala u sobi, donela telefon i rekla da me neko traži. Kad ono neko iz te apoteke od šefova, izvinjavaju mi se, govori kako su otpustili tog apotekara. Tada sam se još više potresla, borim se za život a ti mi pričaš kako si nekome dao otkaz i to je to - kivno naglašava Anđa, dodajući da posle ovoga lekove podiže samo u državnoj apoteci.

U apoteci su se pravdali da je do zabune došlo jer ova dva leka stoje na polici jedan do drugog. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike