Bliži se prvo izvlačenje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi": Evo da li treba da čuvate račune koje ste skenirali

23.01.2023

20:47

0

Autor: M.M.

Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća stiču registrovanjem računa putem mobilne aplikacije

Bliži se prvo izvlačenje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi": Evo da li treba da čuvate račune koje ste skenirali
Uzmi račun i pobedi 2021 - Copyright Printscreen/RTS

Novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" počeo je 12. januara i trajaće do 25. februara 2023. godine. Prvo izvlačenje biće 28. januara, a poslednja 25. februara.

Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća stiču registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi".

Ova aplikacija dostupna je u "Google Play" i "Apple" prodavnicama. U nagradnoj igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod.

Druga važna novina jeste da svaki račun može da bude dobitni, nije propisana minimalna vrednost i svaki učesnik može da registruje neograničeni broj računa.

Youtube printscreen
 

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji, a procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna. Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog. Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja. Svaki fiskalni račun može da bude registrovan u aplikaciji na dva načina - jednostavnim skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena, koji su otisnuti na donjoj polovini svakog računa.

Važno je da se obrati pažnja na to da je reč o vrsti računa "promet-prodaja" (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga). Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da li je uspešno uneo račun i neće dozvoljavati registraciju istog računa više puta. Takođe, učesnici će moći da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000). Umesto koverata iz bazena, u novoj nagradnoj igri biće izvlačeni ovi kodovi. Do dobitnog koda će se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije, u studiju RTS-a.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike