Vreme u Srbiji danas mestimično sa kišom, na planinama sneg: Najviše padavina očekuje se na jugu, jugoistoku i istoku zemlje

19.01.2023

05:35

0

Autor: L. Đ. T.

Najniža temperatura od 4 do 13 °C, a najviša od 7 na severu do 17 °C na jugoistoku zemlje

Vreme u Srbiji danas mestimično sa kišom, na planinama sneg: Najviše padavina očekuje se na jugu, jugoistoku i istoku zemlje
Ilustracija - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas će u Srbiji biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a na jugu i jugoistoku Srbije i sa pljuskovima uz mogućnost grmljavine, dok će na visokim planinama padati sneg.

Najviše padavina očekuje se na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, od 20 do 50 mm kiše za 24 h, na jugozapadu od 10 do 25 mm, u ostalim krajevima manje.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u Banatu i na planinama povremeno i jak, tokom dana u postepenom skretanju na zapadni i severozapadni.

Profimedia
 

Najniža temperatura od 4 do 13 °C, a najviša od 7 na severu do 17 °C na jugoistoku zemlje, posle podne u padu. Tokom noći u brdskoplaninskim predelima jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg. 

U petak osetno hladnije

U petak nas očekuje pretežno oblačno i osetno hladnije vreme. Na severozapadu Srbije suvo, u ostalim krajevima s kišom, susnežicom i snegom, uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni.

Najniža temperatura od -2 do 4 °C, a najviša od 1 do 6 °C.

U subotu oblačno i hladno, kiša se očekuje uglavnom na istoku Srbije, a u ostalim krajevima sneg.

RINA
 

U brdsko-planinskim predelima stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 cm. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severoistočni.

Najniža temperatura od -2 do 2 °S, a najviša dnevna od 1 do 4 °S. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike