Oklopna borbena vozila za srpsku vojsku proizvode se u Priboju: Potpisana četiri ugovora u FAP-u

27.12.2022

10:49

0

Ministar odbrane rekao je da ugovori garantuju dalja zapošljavanja, kao i da su direktan podsticaj za opštinu Priboj

Oklopna borbena vozila za srpsku vojsku proizvode se u Priboju: Potpisana četiri ugovora u FAP-u
Copyright RINA

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučev obišao je danas preduzeće "FAP korporacija" a.d u Priboju, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za izradu teretnih automobila za transport daljinski pilotiranih vazduhoplova i izradu borbenih oklopnih vozila za potrebe Vojske Srbije.

Ministar Vučević, nakon obilaska, zahvalio je zaposlenima na trudu i istakao značaj novih ugovora i ulaganja u pribojsku fabriku.

- Sa dobrim vestima došli smo danas u Priboj i fabriku FAP. Zahvaljujući odluci države Ministarstvo odbrane obezbedilo je sredstva za nova četiri velika ugovora za ovu kompaniju sa slavnom tradicijom. Danas će u Priboju biti potpisana četiri ugovora koji garantuju posao vrednosti od 370 miliona dinara za FAP, ali još bolja vest je to da će Ministarstvo odbrane sledeće godine obezbediti dodatnog posla za FAP Priboj i njegove kooperante u iznosu od dve milijarde dinara - istakao je ministar Vučević.

Ministar odbrane rekao je da ugovori garantuju dalja zapošljavanja, kao i da su direktan podsticaj za opštinu Priboj.

- Ovo što radi država Srbija, radi da čuvamo jugozapadni deo Srbije, da čuvamo naše proizvodne pogone. Zahvaljujem se i svojim saradnicima, svim ljudima iz Ministartsva odbrane i odbrambene industrije na naporima, na požrtvovanju da proizvodimo domaće naoružanje i vojnu opremu, da ne moramo da uvozimo, da za manje novca dobijamo isti i bolji kvalitet od onoga što se nudi na svetskom tržištu - rekao je ministar.

On je naglasio da je ponosan na sve one koji su osmislili i patentirali nova sredstva.

- Ministarstvo odbrane očekuje od FAP-a da se poštuju rokovi. Sve ovo je plaćeno, sve će biti plaćeno avansno. Mi očekujemo da FAP Priboj poštujući rokove isporuči Vojsci Srbije, odnosno Ministarstvu odbrane, ono što je dogovoreno i da Vojska Srbije bude još bolje opremljena i bolje naoružana - rekao je Vučević.

Obilasku preduzeća FAP i potpisivanju sporazuma prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, državni sekretar Ministarstva za rad i socijalnu politiku Krsto Janjušević, generalni direktor “FAP korporacije” dr Milutin Živković i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike