"Nekima je zaista stalo": Radnici marketa u Smederevskoj Palanci postavili spomen-ploču u čast kuce Zlate koja je upucana u oktobru (FOTO)

22.12.2022

15:48

0

Autor: Milica Mališ

Lutalica Zlata koja je upucana u oktobru spavala je ispred marketa i radnici su je redovno hranili i puštali da spava u objektu

"Nekima je zaista stalo": Radnici marketa u Smederevskoj Palanci postavili spomen-ploču u čast kuce Zlate koja je upucana u oktobru (FOTO)
Copyright Printscreen/Facebook/Sanja Milunovic

Početkom oktobra na društvenim mrežama osvanuo je snimak sigurnosne kamere na kom se vidi kako muškarac hladnokrvno ubija psa ispred jednog marketa u Smederevskoj Palanci.

Nakon što je pas ubijen, na pomenutom snimku vide se još dva muškarca koji njegovo beživotno telo.

Javnost je bila zgrožena i uskoro se saznalo da je pas koji je stradao bila Zlata, lutalica koja je spavala ispred marketa i koju su radnici redovno hranili i puštali da spava u objektu.

Sada je Zlata dobila spomen-ploču ispred prodavnice koja joj je bila kao dom koji nikad nije imala. Na joj piše: "U znak sećanja na našu najdražu Zlatu"

Ovim gestom, radnici koji su je pazili i danas čuvaju sećanje na nju.

Jedna korisnica na društvenoj mreži fejsbuk podelila je fotografiju na kojoj se vidi spomen-ploča i izlog na kome je nacrtana Zlata, uz podsećanje na nesrećnu kujicu i opomenu da je nakon nekoliko dana cela priča pala u zaborav.

V

- Cirkus oko ubijenih pasa u Smederevskoj Palanci je trajao tri i po minuta, dok svi nisu izneli svoja mišljenja, teorije, psovke, obećanja da će im doći glave, da će kampovati u gradu dok se počinilac ne nađe (a svi već znamo ko je počinilac)...i tome slično. Tabori, ekipe, jeftini poeni, nasmejana lica na mestima gde su pucali u pse, potpuna i vrlo svesna kolektivna šizofrenija u punom sjaju. Nekima ovi psi ipak nedostaju, neki se i dalje trude da sećanje na njih živi. Nekima je ipak zaista stalo. Radnici Maxija su postavili memorijalnu ploču na mestu gde je njihova Zlata spavala i na mestu gde su joj prekinuli san o možda nekom boljem životu.
Njihova Zlata - napisala je korisnica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike