Sultanov nagrađen ruskom državnom nagradom: Nagradu mu je svečano uručio ambasador Harčenko

21.12.2022

22:23

0

On je nagrađen na osnovu ukaza predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina

Sultanov nagrađen ruskom državnom nagradom: Nagradu mu je svečano uručio ambasador Harčenko
Aleksandar Bocan-Harčenko - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Državnom nagradom Rusije, Ordenom Prijateljstva za visoki doprinos učvršćivanju saradnje između Rusije i Srbije u oblasti saobraćaja, danas je nagrađen direktor ogranka "RŽD Internešnl" u Srbiji Mansurbek Bahtijarovič Sultanov.

On je nagrađen na osnovu ukaza predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, a nagradu mu je svečano uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan - Harčenko, u prisustvu prvog zamenika generalnog direktora „RŽD“ OAD Sergeja Pavlova i drugih visokih zvanica, saopšteno je iz kompanije RŽD Internešnl.

Generalni direktor kompanije Sergej Stoljarov je rekao da je Mansurbek Bahtijarovič Sultanov, stojeći na začecima rada kompanije u Srbiji, dao značajan lični doprinos uspešnoj realizaciji velikih projekata na rekonstrukciji i izgradnji železničke infrastrukture koje sprovodi RŽD Internešnl u ovoj zemlji.

- Visoka nagrada koja je dobijena danas jeste zasluženo priznanje njegovih ličnih napora, kao i efikasnog i koordinisanog rada celokupnog multinacionalnog kolektiva kompanije. Mi se s pravom ponosimo i čestitamo mu ovaj događaj - rekao je Stoljarov.

Nagrađeni Sultanov od 2013. rukovodi poslovanjem ogranka "RŽD Internešnl" d.o.o. u Srbiji, gde je pod njegovim rukovodstvom bilo izgrađeno i modernizovano preko 250 kilometara železničke pruge u državi, uključujući liniju visoke brzine Stara Pazova - Novi Sad.

Trenutno kompanija radi na stvaranju Jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova u Srbiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike