Posle jutarnjeg mraza i magle sledi nam sunčan dan! Evo kada nam stižu padavine!

21.12.2022

05:35

0

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, do srede, 28. decembra, u većem delu biće umereno oblačno sa sunčanim periodima

Posle jutarnjeg mraza i magle sledi nam sunčan dan! Evo kada nam stižu padavine!
Zima u Srbiji - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ

U Srbiji će ujutru biti slabog i umerenog mraza i mestimično magle, koja će se po pojedinim kotlinama i dolinama reka na zapadu i jugu Srbije zadržavati duže tokom dana, a u ostalim krajevima biće pretežno sunčano. 

Posle podne i uveče u Vojvodini, a u toku noći i u centralnoj i zapadnoj Srbiji naoblačenje. Vetar slab do umeren, jugoistočni. 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od -7 do -1 stepen, a najviša od 6 do 11 stepeni, u Timočkoj Krajini od 2 do 4 stepena.

I u Beogradu ujutro slab mraz, a na širem području grada i magla. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do -1, a najviša oko 8 stepeni Celzijusa. Uveče i u toku noći naoblačenje.  

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, do srede, 28. decembra, u većem delu biće umereno oblačno sa sunčanim periodima, suvo i stabilno vreme uz lokalnu pojavu jutarnje magle, koja se po pojedinim kotlinama može zadržavati duže tokom dana. 

Kratkotrajna kiša se u četvrtak u prvom delu dana očekuje ponegde na severu i severozapadu Srbije, a zatim u toku noći izmeðu petka i subote na severu Vojvodine, a u subotu tokom dana i u ostatku pokrajine, kao i u zapadnoj i centralnoj Srbiji. 

Temperatura u postepenom porastu. Zahladjenje se očekuje tek krajem perioda.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike