Fondacija "Dajana Paunović" dodelila paketiće bebama i predškolcima sa Kosmeta (FOTO)

14.12.2022

18:03

0

Autor: 24sedam

U okviru posete Kosovu i Metohiji delegacija Fondacije “Dajana Paunović” posetila je i vrtić u srpskoj enklavi Banje, u opštini Srbica i tom prilikom tamošnjim mališanima dodelila novogodišnje paketiće

Fondacija "Dajana Paunović" dodelila paketiće bebama i predškolcima sa Kosmeta (FOTO)
Fondacija Dajana Paunović darivala paketiće deci sa Kosmeta - Copyright Fondacija Dajana Paunović

U okviru svojih humanitarnih aktivnosti na Kosovu i Metohiji, delegacija Fondacije “Dajana Paunović” posetila je i dodelila bebi pakete majkama u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici, kao i predškolce u vrtiću u enklavi Banje, opština Srbica, kojima su dodeljeni novogodišnji paketići, poklon strateškog partnera Fondacije kompanije Pertini.

U susretu sa direktorom KBC Kosovska Mitrovica dr. Zlatanom Elekom i zamenikom direktora dr. Dragišom Milovićem, Dajana Paunović je istakla značaj pozitivnog prirodnog priraštaja koji beleže srpske opštine na severu Kosova za opstanak i bolju budućnost našeg naroda na ovim prostorima. Tom prilikom ona je novopečenim mamama i njihovim bebama dodelila pakete bebi opreme koje su zajedno sa Fondacijom obezbedila GO Zvezdara.

“Srbi sa severa Kosova predstavljaju uzor i svetli primer kada je u pitanju održiva demografija i ostatak Srbije može mnogo toga da nauči od vas ovde. Danas možemo da izrazimo zadovoljstvo što i u ovim teškim vremenima ove bebe i njihove mame dokazuju da će život pobediti i da Srbi nikada neće nestati sa ovih prostora. A mi ćemo uvek biti uz vas, da vam pomognemo i osnažimo vas da lakše prebrodite sve oluje sa kojima se svakodnevno susrećete”, poručila je Dajana Paunović u razgovoru sa rukovodstvom i medicinskim osobljem KBC i porodilišta u Kosovskoj Mitrovici.

U okviru posete Kosovu i Metohiji delegacija Fondacije “Dajana Paunović” posetila je i vrtić u srpskoj enklavi Banje, u opštini Srbica i tom prilikom tamošnjim mališanima dodelila novogodišnje paketiće koje je Fondacija donirala uz pomoć strateškog partnera kompanije Pertini.

Tokom susreta sa rukovodstvom vrtića, na čelu sa direktorom Nebojšom Elezovićem, predstavnici kompanije Pertini izrazili su zadovoljstvo na ukazanoj prilici da paketići ove kompanije dođu do mališana iz Banja.

“Zdrav rast i razvoj dece, ali i njihova sreća kompaniji Pertini su uvek bili na prvom mestu. Nova godina je period kada deca dobijaju najviše poklona i igračaka. Ovim gestom želimo da usrećimo i onu decu koja nemaju mogućnosti da biraju koje igračke žele da dobiju. I za njih smo izabrali ono što će kroz igru doprineti njihovoj edukaciji i zdravom razvoju”, poručila je Dunja Bibić, predstavnica kompanije Pertini.

U razgovoru sa direktorom i vaspitačima vrtića u Banjama, Dajana Paunović je istakla značaj želje i borbe Srba u enklavama južno od Ibra da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima što pokazuju i velikim brojem dece koja se rađaju u ovim krajevima.

“Ova deca su naš zalog budućnosti i garant da će Srbi na Kosmetu opstati i razvijati se u miru i prosperitetu oslonjeni na svoju državu. Na nama je obaveza da se postaramo da ovi mališani dobiju sve što im je potrebno za normalno i zdravo odrastanje, a vedrina i kreativnost ove dečice dokaz su da su oni najveće bogatstvo koje možemo imati”, poručila je Paunovićeva tom prilikom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike