Dajana Paunović na protestu srpskih žena sa severa Kosova i Metohije (FOTO)

23.11.2022

18:04

0

Autor: 24sedam

Pre skupa Fondacija „Dajana Paunović“ posetila je vrtić u srpskoj metohijskoj enklavi Banje i tom prilikom toj ustanovi donirala je belu tehniku, IT opremu i sredstva neophodna za uređenje enterijera objekta

Dajana Paunović na protestu srpskih žena sa severa Kosova i Metohije (FOTO)
Dajana Paunović na protestu srpskih žena sa severa Kosova - Copyright Fondacija "Dajana Paunović"

Dajana Paunović, predsednica humanitarne fondacije koja nosi njeno ime, svojim prisustvom podržala je protest žena sa severa Kosova koji je danas održan u Kosovskoj Mitrovici protiv Kurtijevog terora i ugrožavanja interesa srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.

Sa veličanstvenog skupa, srpske žene sa severa Kosova poslale su snažnu i dostojanstvenu poruku celokupnoj međunarodnoj javnosti i prištinskim institucijama da srpski narod na Kosmetu niko neće naterati da se odrekne svoje države Srbije niti da napusti svoja vekovna ognjišta. Na transparentima koje su nosile, učesnice skupa su poručile da svoje sinove ne žele da šalju u rat i upitale zašto je samo srpskoj deci sa Kosmeta uskraćeno pravo na bezbrižno detinjstvo.

Nakon šetnje centralnim gradskim ulicama, više od 5.000 žena održalo je skup pored mosta na Ibru koji je nakon agresije NATO 1999. godine postao simbol odbrane i opstanka srpskog naroda na severu Kosova.

Paunovićeva je posebno izrazila zadovoljstvo zbog toga što se skupu obratila Ana Vuković, majka 11 dece, kojoj je Fondacija „Dajana Paunović“ letos dodelila orden „Svete majke Anastasije“. Vukovićeva je poslala jasnu poruku da će ljubav prema pravdi i životu srpskog naroda uvek odneti pobedu nad svakim zlom pa i namerama Aljbina Kurtija da srpski narod protera sa vekovnih ognjišta.

Pre skupa Fondacija „Dajana Paunović“ posetila je vrtić u srpskoj metohijskoj enklavi Banje i tom prilikom toj ustanovi donirala je belu tehniku, IT opremu i sredstva neophodna za uređenje enterijera objekta.

Povodom dana opštine i jubileja Radio Kosovska Mitrovica, Fondaciji je dodeljena povelja u znak priznanja za doprinos razvoju Kosova i Metohije i osnaživanje položaja srpskog naroda u pokrajini.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike