RHMZ upozorava! Ledena kiša stiže u Srbiju, sneg će napadati i do 15 centimetara

13.12.2022

05:37

0

Prema prognozi, u Srbiji će danas biti hladno uz slab i umeren jutarnji mraz i lokalnu maglu

RHMZ upozorava! Ledena kiša stiže u Srbiju, sneg će napadati i do 15 centimetara
Ilustracija - Copyright ATAImages/ Stefan Tomašević

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se u sredu, 14. decembra, na području istočne Srbije u toku dana očekuju mešovite padavine - ledena kiša i sneg

Kasnije posle podne, uveče i u toku noći sneg će se intenzivirati uz stvaranje snežnog pokrivača visine od pet centimetara u nižim do 15 centimetara u višim predelima. 

Prema prognozi, u Srbiji će biti hladno uz slab i umeren jutarnji mraz i lokalnu maglu. U toku dana u većem delu biće pretežno sunčano, a na jugu Srbije umereno oblačno. Duvaće  slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od -8 do 0, a najviša od 0 do 6 °C. U toku noći očekuje se naoblačenje u svim krajevima. 

ATAImages/ Stefan Tomašević
 

U Beogradu će danas biti hladno uz slab do umeren jutarnji mraz. U toku dana pretežno sunčano. 

Najniža temperatura od -6 do -3, a najviša oko 2 stepena.  U toku noći naoblačenje.

Printscreen/RHMZ
 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 20. decembra, u sredu (14.12.) ujutro hladno uz slab i umeren mraz. 

U toku dana na severu Srbije pretežno oblačno i uglavnom suvo, a padavine se očekuju u krajevima južno od Save i Dunava (od 10 do 20 milimetara za 24 sata). 

ATAImages/ Stefan Tomašević
 

U većini  nižih predela usled porasta temperature očekuje se da sneg pređe u kišu, dok će  u istočnoj Srbiji padati ledena kiša i sneg uz intenziviranje padavina kasnije posle podne, uveče i u toku noći kada će doći do stvaranja snežnog pokrivača visine od 5 do 15 centimetara. 

U košavskom području  duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar. U četvrtak (15.12.) malo do umereno oblačno, toplije i suvo uz kratkotrajno slabljenje vetra. U petak (16.12.) osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 6, u Timočkoj Krajini do 18 stepeni u   zapadnoj Srbiji.

Ponovo vetrovito - kiša i pljuskovi se prvo očekuju u Vojvodini, a posle podne uz promenljivu oblačnost lokalno i u ostalim krajevima. U toku noći (16/17.12.) na severozapadu, a u subotu (17.12.) i u ostalim krajevima zahlađenje uz jak s everni vetar i kratkotrajni prelazak kiše u sneg. U nedelju (18.12.) suvo i hladno sa jutarnjim mrazem, a početkom naredne sedmice (19 - 20.12.) ponovo toplije. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike