RHMZ upozorio! Noćas kiša i olujni udari vetra, na Limu porast vodostaja

10.12.2022

18:10

0

Autor: M. Vu.

Republički hidrometeorološki zavod je najavio večeras da će u Vojvodini i jugu i istoku Srbije večeras padati kiša

RHMZ upozorio! Noćas kiša i olujni udari vetra, na Limu porast vodostaja
Kišno vreme i vetar - Copyright Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Meteorolozi najavljuju od sutra sneg, a Republički hidrometeorološki zavod je najavio večeras da će u Vojvodini i jugu i istoku Srbije večeras padati kiša, ali će udarati i vetar olujne jačine.

- U toku večeri na severu Vojvodine, jugu i istoku Srbije mestimično kiša. U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare olujne jačine (od 60 do 70 km/h) - piše na sajtu RHMZ.

Na području Beograda u naredna dva sata uglavnom suvo i vetrovito.

RHMZ je danas upozorio da će na Limu kod Prijepolja vodostaj biti u porastu.

Na Limu kod hidrološke stanice Prijepolje u narednih 24 časa vodostaj će biti u umerenom porastu bez dostizanja granice redovne odbrane od poplava.

Vreme narednih dana


U ponedeljak na severu suvo, u ostalim predelima sa susnežicom i snegom, na jugu i sa kišom. Maksimalna temperatura od 0 do 5 stepeni. U utorak i u sredu suvo, ujutro uz mraz. U utorak i dalje veoma hladno, maksimalna temperatura od 0 do 4 stepena, a u sredu toplije, uveče uz naoblačenje sa padavinama.
Foto:RHMZ
 

U četvrtak oblačno sa kišom, na severu i na istoku ujutro sa snegom. Maksimalna temperatura od 3 do 9 stepena. U petak i u subotu oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, u subotu uz zahlađenje. U četvrtak i petak duvaće jak jugoistočni vetar, u subotu u skretanju na severozapadni.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike