Objavljen broj telefona na koji možete da prijavite kršenje epidemioloških mera

30.10.2020

11:15 >> 13:28

0

Srbija se priprema za treći talas koronavirusa, pa su i kontrole strože

Objavljen broj telefona na koji možete da prijavite kršenje epidemioloških mera
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Od danas je u funkciji poseban telefonski broj 064 88 11 405 na koji građani mogu, preko aplikacije Vajber, da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je ponašanja građana, koji su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena pod kontrolu.

Međutim, sada kada se epidemija koronavirusa razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana primetno opuštanje građana i slabljenje poštovanja epidemioloških mera, upozoravaju nadležni.

„Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera preko aplikacije Vajber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera“, stoji u saopštenju.

Inače, u Beogradu, u kojem je i najveći procenat zaraženih koronavirusom, ove nedelje je već počela rigorozna kontrola  – kako ugostiteljskih objekata, tako i poštovanje mera u gradskom prevozu.

 

.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike