RHMZ najavio noć sa olujnim udarima vetra u pojednim delovima Srbije: Pored reka i u kotlinama magla

05.12.2022

21:42

0

Autor: M. Vu.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je večeras da će u kotlinama i duž rečnih tokova biti maglovito

RHMZ najavio noć sa olujnim udarima vetra u pojednim delovima Srbije: Pored reka i u kotlinama magla
Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod najavio je večeras da će u kotlinama i duž rečnih tokova biti maglovito, ali da se jedan deo Srbije pripremi za nalete olujnog vetra.

- U toku noći po kotlinama i duž rečnih tokova jugozapadne i južne Srbije magla će smanjivati vidljivost na manje od 500 m. U južnom Banatu i donjem Podunavlju vetrovito sa jakim povremeno i olujnim vetrom sa udarima većim od 17 m/s - piše na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

Pred nama topla, vetrovita i kišovita sedmica, u subotu i do 18 stepeni, ali uz dosta kiše. Zahlađenje pred sam kraj sedmice, ali i dalje bez pravog zimskog zahlađenja i snega u nižim predelima. Bez zimskih uslova i narednih desetak dana.

Foto: Printskrin/RHMZ
 

U utorak nakon suvog jutra, naoblačenje sa kišom koje će tokom prepodneva zahvatiti severozapadne predele Srbije, tokom dana proširiće se i na ostale predele, dok će suvo do pred sam kraj dana ostatati na jugu i jugoistoku Srbije. I dalje će duvati pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području jak, ali se tokom večeri zbog prodora hladnog fronta očekuje skretanje vetra na severozapadni i manji pad temperature. Nakon jutarnjih 2 do 6 stepena, maksimalna temperatura biće od 7 stepeni na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini do 13 stepeni u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima.


U sredu i u četvrtak biće umereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Na severu će biti znatno hladnije u odnosu na jug, pa će tako biti raspoređena i temperatura vazduha. Maksimalna temperatura u sredu od 5°C na severu Vojvodine do 15 stepeni na jugoistoku Srbije, a u četvrtak od 6 do 12 stepeni, dok će u Beogradu tokom oba dana biti oko 10 stepeni.

Od petka se u Srbiji očekuju veoma burne atmosferske prilike.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike