Ministar Vučević se sastao sa Kristoferom Hilom: Uzlazni trend međusobnih odnosa (FOTO)

28.10.2022

16:31

0

Ambasador Hil izrazio je nadu da će dve zemlje u narednom periodu podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa

Ministar Vučević se sastao sa Kristoferom Hilom: Uzlazni trend međusobnih odnosa (FOTO)
Kristofer Hil i Miloš Vučević - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević danas je u razgovoru sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom istakao da dve zemlje imaju uzlazni trend bilateralnih odnosa, a njihov tradicionalno najplodotvorniji deo je saradnja u oblasti odbrane.

On je naglasio da visoko vrednujemo dosadašnju saradnju u oblasti zajedničkih vojnih vežbi i obuka, kao i donacije američke strane za sistem odbrane Srbije.

Vučević je rekao i da Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem Srbije da zadrži status vojno neutralne države.

Istakao je da Srbija odgovorno i primereno jača sopstvene odbrambene kapacitete, pri čemu najviše rukovodstvo pruža maksimalnu podršku opremanju, modernizaciji i unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Ambasador Hil izrazio je nadu da će dve zemlje u narednom periodu podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike