Posle dve i po godine učenici medicinskih škola u Beogradu ponovo na praksi!

14.10.2022

09:11

0

Da bi ušli u zdravstvenu ustanovu, neophodni su im radne originalne uniforme, po kojima su prepoznatljivi u zdravstvenim ustanovama, maske, rukavice i sanitarna knjižica

Posle dve i po godine učenici medicinskih škola u Beogradu ponovo na praksi!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nakon dve i po godine učenici medicinskih škola u Beogradu ponovo mogu da obavljaju svoje praktične vežbe i blokove nastave u zdravstvenim bazama - bolnicama, laboratorijama i apotekama, izjavila je danas direktorka Medicinske škole na Zvezdari Snežana Milanović.

- Učenici, budući zdravstveni radnici, vratili su se u nastavne baze. To su naši partneri, sve zdravstvene ustanove u Beogradu, kao što su klinički centri, Gradski zavod za javno zdravlje, sve laboratorije, domovi zdravlja, apotekarske ustanove i mnoga druga preduzeća za terenske vežbe - objasnila je Milanovićeva.

Ona je rekla da je ovogodišnji početak školske godine i đacima i nastavnicima "pomalo neobičan i svakako radostan" jer se, posle dve školske godine, čiji je "tempo i sadržaj diktirala korona", ove godine školovanje "napokon vraća u uobičajene tokove".

- Da bi ušli u zdravstvenu ustanovu, neophodni su im njihove radne originalne uniforme, po kojima su prepoznatljivi u zdravstvenim ustanovama, maske, rukavice i sanitarna knjižica - dodala je Snežana Milanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike