Pokrenuta istraga protiv kineske firme koja je piramidalnom šemom oštetila hiljade Srba za više od pet miliona dinara

12.10.2022

12:16

0

Autor: R.M.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) početkom oktobra uputillo dva zahteva nadležnim službama

Pokrenuta istraga protiv kineske firme koja je piramidalnom šemom oštetila hiljade Srba za više od pet miliona dinara
Ilustracija - Copyright Pixabay

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je istragu protiv firme "Kangoroo treasure", koju su kineski državljani registrovali u Srbiji, a zbog sumnje da je putem piramidalne prevare oštetila hiljade ljudi u našoj zemlji.

 

- Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) je početkom oktobra ove godine uputillo dva zahteva za hitno prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova, SBPOK, Odeljenju za visokotehnološki kriminal, radi razjašnjenja činjeničnog stanja i utvrdjivanja dokaza u vezi saznanja koje je u tom momentu imalo povodom mogućeg izvršenja krivičnog dela Prevara  u produženom trajanju na štetu više desetina građana Republike Srbije u iznosu od više od pet miliona dinara, a za koje postoji osnovana sumnja da je izvršeno od strane zaposlenih u preduzeću „Kangaroo treasure“ d.o.o. iz Beograda - piše u saopštenju.

Oni su dodali da VTK očekuje dostavljanje odgovora na navedene zahteve radi preduzimanja daljih tužilačkih radnji i donošenja odluka o toku postupka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike