Novi korona presek: Najviše zaraženih od početka trećeg talasa

16.10.2020

13:14 >> 15:34

0

Autor: M.V.

Novi korona presek: Najviše zaraženih od početka trećeg talasa
Copyright

Prema poslednjim informacijama, do 16. oktobra u 15 časova u Srbiji je registrovano još 265 zaraženih, što je novi rekord od početka trećeg talasa infekcije kovidom 19. Nažalost, dve osobe su preminule.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na koronavirus testirano je 7.429 osoba, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 23 pacijenta.

Najveći broj zaraženih registrovan je Beogradu, čak 106 njih, izjavila je danas zamenica direktora Instituta “Batut” dr Drija Kisić Tepavčević i dodala da, među novoobolelima, iz Kragujevca su 22 osobe, iz Niša i Valjeva po 11, iz Vranja 10, a iz Novog Sada i Kraljeva po devet.

Juče je u Srbiji testirano 6.504 osoba, a od toga su bila 203 pozitivna slučaja. Preminula je jedna osoba, a na respiratima je bilo 22.

Kako je već tri dana zaredom broj zaraženih viši od 200, danas su članovi Kriznog štaba zasedali i u cilju suzbijanja ovog virusa doneli tri nove mere: lokalnim samoupravama zabranjuje se da izdaju dozvole za organizovanje događaja, beogradska Arena od ponedeljka postaje kovid-bolnica, uslužni objekti dužni su da imaju odgovorno lice za spovođenje mera unutar objekta, a preporučeno je i nošenje maske na otvorenom prostoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike