Pitali smo građane da li se plaše što je serijski silovatelj na slobodi: Neki odgovori su nas potpuno šokirali! (VIDEO)

29.09.2022

15:10

1

Danima na društvenim mrežama kruže njegove fotografije sa raznih lokacija u prestonici, građani javljaju gde je viđen i kuda se kreće

Pitali smo građane da li se plaše što je serijski silovatelj na slobodi: Neki odgovori su nas potpuno šokirali! (VIDEO)
silovatelj - Copyright Printscreen/Informer

Vest da je Igor Milošević (44), serijski silovatelj, posle 15 godina provedenih u zatvoru izašao na slobodu, uznemirila je javnost. Milošević je sada formalnopravno slobodan čovek, te smo pitali sugrađane da li su uplašeni za svoju bezbednost jer je serijski silovatelj već danima na slobodi.

Anketirani sugrađani su nam kazali da ih je vest o puštanju višestrukog silovatelja veoma uznemirila, te da smatraju da bi njime trebalo da se pozabave institucije. Rekli su nam da osuđuju i to što mu je dat prostor u medijima.

- Uplašene smo i mislimo da nije okej što je dao intervju. Moji roditelji su veoma zabrinuti zbog cele ove priče i zbog toga što živim u gradu - kazala je anketirana sugrađanka.

Inače, šokirala nas je činjenica da su mnoge žene odbile da učestvuju u anketi, kao i odgovori da nisu upoznate sa ovom temom.

Pogledajte šta su nam sugrađani rekli u video-prilogu:

 

 

Podsetimo, Igor M. počeo je da siluje kad je imao 14 godina. Prema medijskim napisima, navodno je napao devet devojaka u roku od tri dana, od kojih je tri silovao. Ove žrtve je poznavao odranije, jer su živele u istom romskom divljem naselju kao i on. Poslat je tada u popravni dom, a po izlasku na slobodu, 2001. godine, odmah je počeo da pljačka, ali i da napada devojke koje do tada nikada nije video.

Specifično za njega je da je žrtve u tom periodu napadao usred dana, na ulici, ili ulazeći u radnje. Devojkama je pretio nožem dok ih je napastvovao i pljačkao. Napadi su se dešavali u prometnim ulicama, a on se kretao gradom pešice ili gradskim prevozom.

Za samo mesec dana dok je bio na slobodi te 2001. godine izvršio je osam razbojništava i silovao je devojku M. A. u kozmetičkom salonu u kom je radila. Milošević je tada ušao u salon i tražio neku kremu, ali čim je video da se ključ lokala nalazi u bravi, zaključao je vrata i odvukao devojku u prostoriju sa solarijumom, gde ju je silovao.

Printscreen/TV IN INformer
Igor Milošević

Zbog toga je osuđen na deset godina zatvora, ali mu je odlukom suda dozvoljen uslovni otpust i iz "Zabele" je izašao posle nepunih šest godina, u avgustu 2007.

Ubrzo je nastavio po starom, pa je već 17. septembra 2007. ušao u butik u Ulici Maksima Gorkog, navodno želeći da kupi farmerke. Otišao je do kabine da ih proba, a onda je pozvao radnicu da mu donese druge, jer mu one prve, navodno, nisu odgovarale.

Kada mu je radnica prišla, on ju je zgrabio i uvukao u kabinu, stavio joj je nož pod grlo i zverski je silovao. Nakon toga je otvorio kasu i uzeo novac, pa je razbio kamere i monitor video-nadzora. Zlostavljanoj devojci je uzeo ličnu kartu i naredio joj da, kad on pobegne, pozove policiju i prijavi samo pljačku, ali da prećuti da je silovana jer on "zna gde ona stanuje i ponovo će je napasti".

Usledila je potera za njim koja je trajala četiri dana, i na kraju je uhapšen u jednoj baraci u nehigijenskom naselju na Adi Huji.

Prilikom izricanja 15-godišnje kazne zatvora sudija je istakla da je Milošević opasnost po društvo, a on je poručio da se neće žaliti na tu kaznu i da želi da ide na robiju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike