Direktor RGZ-a otvorio stručno savetovanje Klastera nekretnine - NAUČI DA USPEŠ 2022

24.09.2022

13:19

0

Autor: 24sedam

Stručno savetovanje NAUČI DA USPEŠ 2022 je najveće godišnje okupljanje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i drugih profesionalaca iz ove oblasti u Jugoistočnoj Evropi

Direktor RGZ-a otvorio stručno savetovanje Klastera nekretnine - NAUČI DA USPEŠ 2022
viber_slika_2022-09-24_15-09-23-248 - Copyright RGZ

Na poziv udruženja posrednika u oblasti prometa i zakupa nekretnina, Klaster Nekretnine, direktor Republičkog geodetskog zavoda mr Borko Drašković je otvorio stručno savetovanje „NAUČI DA USPEŠ 2022“. U svom uvodnom govoru mr. Borko Drašković je predstavio rezultate reforme katastra koji su postignuti u okviru projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“ koji Republički geodetski zavod realizuje uz podršku Svetske banke.

Drašković je, pred brojnim okupljenim profesionalcima u oblasti prometa nekretnina iz regiona i sveta, rekao da je Republički geodetski zavod, kao krovna institucija u Srbiji za geoprostorne podatke, spreman da u saradnji sa svim zainteresovanim stranama radi na prevazilaženju sistemskih problema u ovoj oblasti i da će agencije za promet nekretnina i udruženje Klaster Nekretnine u Republičkom geodetskom zavodu uvek imati pouzdanog partnera u cilju jačanja svoje uloge u sistemu zemljišne administracije.

Drugog dana skupa održana je veoma posećena radionica „Kupoprodaja i upis prava vlasništva na nepokretnostima – praksa Republičkog geodetskog zavoda“ tokom koje su predstavljene sve važne usluge, novine, propisi i praksa RGZ-a, kao i predlog modela garantnog akta.

Tokom radionice Darko Vučetić, pomoćnik direktora RGZ-a, predstavio je digitalne usluge Zavoda i rezultate i koristi dobijene digitalnom reformom katastra, dok je Miloš Bjelanović, načelnik Odeljenja za drugostepeni postupak, prezentovao model garantnog akta i njegovu ulogu u povećanju nivoa sigurnosti imovine prilikom prometa nepokretnosti. Kao zaključak veoma intenzivne i interesantne rasprave koja je usledila nakon radionice, istaknuta je volja RGZ-a da zajedno sa svim akterima tržišta nepokretnosti, a naročito sa udruženjem Klaster Nekretnine, radi na sistemskom rešavanju decenijskih problema u ovoj oblasti, poboljšanju efikasnosti i olakšanja poslovanja na ovom tržištu.

Stručno savetovanje NAUČI DA USPEŠ 2022 je najveće godišnje okupljanje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i drugih profesionalaca iz ove oblasti u Jugoistočnoj Evropi. Organizuje ga Klaster nekretnine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike