Tužilaštvo radi na otkrivanju napadača na policiju, novinare

18.09.2022

07:59

0

Premijerka Ana Brnabić saopštila je sinoć da je u subotu na ulicama Beograda bilo angažovano oko 5.200 pripadnika MUP i da je 10 policajaca lakše povređeno, dok je oštećeno pet vozila intervente jedinice MUP-a, a 64 osobe su ukupno privedene

Tužilaštvo radi na otkrivanju napadača na policiju, novinare
europride_kontramiting_17092022_0015 - Copyright A.K./ATAImages

Više javno tužilaštvo u Beogradu, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja osoba koje su bile nasilne tokom jučerašnjih okupljanja u Beogradu, izjavio je danas viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

-Naročito ističem da će tužilaštvo sve raspoložive kapacitete usmeriti ka utvrđivanju svih relevantnih okolnosti napada na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova na Autokomandi, napada i pretnji koji su upućivani novinarima, kao i pojedinim učesnicima manifestacije Europrajd, kaže Stefanović.

Istovremeno pozdravlja krajnje profesionalno, savesno i odgovorno postupanje pripadnika MUP-a, koji su, kako ističe u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, još jednom pokazali sposobnost da održe javni red i mir, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić saopštila je sinoć da je u subotu na ulicama Beograda bilo angažovano oko 5.200 pripadnika MUP i da je 10 policajaca lakše povređeno, dok je oštećeno pet vozila intervente jedinice MUP-a, a 64 osobe su ukupno privedene.

"Posebnu zahvalnost svi mi dugujemo pripadnicima MUP i BIA, naših bezbednosnih službi, jer su oni ti koji su danas obezbedili da Beograd bude bezbedan, siguran grad i da suzbiju incidente koje smo imali", rekla je Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike