Počeo Evroprajd u Beogradu, još se čeka odluka MUP-a o sramnoj šetnji: Narod kivan, najavljeno i skrnavljenje srpskih manastira!

12.09.2022

11:22

0

I Patrijarh srpski Porfirije poručio je sinoć da Beogradu nije potreban Evroprajd, niti nametanje novih vrednosnih sistema i paradigmi iz inostranstva

Počeo Evroprajd u Beogradu, još se čeka odluka MUP-a o sramnoj šetnji: Narod kivan, najavljeno i skrnavljenje srpskih manastira!
prajd n (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Dugonajavljivani Evroprajd, prvi u jugoistočnoj Evropi, koji se održava u Beogradu i koji je podigao veliku prašinu i izazvao opšti bunt većine, počeo je  danas u Beogradu.

Organizatori u prvi plan ističu kulturna dešavanja, ali oštrom retorikom, pogotovu na društvenim mrežama pozivaju na paradu u subotu iako je prethodno Vlada Srbije istakla da šetnju ne mogu da obezbede.

 

Uprkos litijama i skupovima građana Srbije u glavnom gradu organizatori ove sramne zapadanjačke tekovine, ne odustaju da održe skup u subotu u17 sati.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović
 

 

I Patrijarh srpski Porfirije poručio je sinoć da Beogradu nije potreban Evroprajd, niti nametanje novih vrednosnih sistema i paradigmi iz inostranstva, i pozvao nadležne u državi da iz udžbenika za osnovnu i srednju školu izbace lekcije o rodnoj ideologiji.

Porfirije je, nakon molebana ispred Hrama Svetog Save, rekao da crkva ne podržava nikakvo nasilje i progon LGBT populacije, a naročito ukoliko se to čini u ime crkve.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović
 

 

- Mi nikome ne namećemo ono što je naš način života, ali isto tako ne želimo da nam bilo ko, sa bilo koje strane, dolazi i nameće svoj pogled na svet i način zivota - poručio je Porfirije.
Ono što je izazvalao veliku pažnju je i najava na društvenim mrežama da će učesnici Evroprajda navodno obilaziti „i skrnaviti" manastire i crkve.

Skandalozna najava

U Fejsbuk grupi „Sremski Karlovci Aktuelni" pojavili su se navodi da će posetioci Prajda posetiti školu „23. oktobar", kao i manastire Krušedol i Veliku Remetu, koji se nalaze na Fruškoj gori.

Zbog toga je Fejsbuk grupa „Pravoslavni manastiri i crkve" najavila blokadu Fruške gore za učesnike Parade ponosa, ali su organozatori parade to brzo demantovali.

-Ne postoji nijedna aktivnost u Sremskim Karlovcima, niti u bilo kom drugom gradu- izjavio je koordinator Evroprajda Goran Miletić.

Međutim, turistička agencija Hepi gej travel (HappyGayTravel) u ponudi na sajtu nudi višednevni obilazak Srbije u danima Evroprajda, a deo njihove ture za strance podrazumeva i odlazak u Sremske Karlovce u pratnji „gej frendli vodiča" i tu se zaista pominje obilazak manastira Krušedol.

Još uvek se ne zna da li će se šetnja u subotu 17.septembra održati.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović
 

 

Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio pre dva dana MUP Srbije će 96 sati pre održavanja parade doneti konačnu odluku jer je to jedino po zakonu i Ustavu Srbije.

Do tada se Srbija i građani koji poštuju porodične vrednosti pitaju dokle ide ovo propagiranje naopakih vrednosti koje su na Zapadu, nažalost, postale „normalne."

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike