Vučić: Mogu zvati Bajden, Putin ili bilo ko - parade neće biti!

30.08.2022

10:10

2

Što se tiče eventualnih tuča na ulicama, kaže da će država dati sve od sebe da ih ne bude

Vučić: Mogu zvati Bajden, Putin ili bilo ko - parade neće biti!
Tan2022-8-30_112317550_1 - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Država meri bezbroj puta, a kada preseče odluke države se poštuju, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi održavanja Evroprajda.


-Upravo smo doneli odluku da se ne održi parada. Može da zove Bajden mene ili Brnabić, koga kog, mogu zvati Putin ili Erdogan, neće biti promene odluke-  podvukao je on.

Vučić je, na konstataciju da je rekao da će odluke vlade po pitanju Europrajda biti poštovane, i pitanje kako tumači najavu organizatora da će po svaku cenu šetati, i pored pretnje od nasilja, te kako država može reagovati, kazao da će, što se tiče tuča na ulicama, država dati sve od sebe da ih ne bude.

-Upravo zato smo ovako reagovali, na najrazumniji način. Ali kada ponestane argumenata onda počinje vika i dreka. A vika i dreka nikakav argument nisu, to se vidi svaki dan i kod jednih i drugih. Što više neistina, ponavljanja laži i vike., a onda pristojni ljudi, koji bi se suprostavljali, se povuku i kažu „šta ovo meni treba, pustite Vučića da se bavi njimab- rekao je on.

Njemu, kaže, nije problem da to čini, ali koliko može, dodajući da nema stotinu ruku i mogućnosti da na na svaku laž, viku, dreku, besmisao odgovara trpeljivo. Preneo je da mu je spoljnopolitička savetnica rekla mnogo puta da je bila kod ovih ili onih koji su rekli da mora da se održi parada, a da je on nju pitao da li im je rekla da nije trebalo da podrže pitanje kosovskih tablica.

-Kada 1.septembra počnu da provode preregistraciju, kada budu solili pamet sankcijama, uz sve to nama trebaju nemiri ovde. Zbog čega, da bi državi još nešto stavio na teret?“, upitao je Vučić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike