Nevreme juri ka ovim delovima Srbije: RHMZ izdao novo upozorenje, narednih sat vremena pljuskovi sa grmljavinom

11.09.2022

17:53

0

Autor: 24sedam

Narednih dana stabilno, a od sredine sledeće sedmice i osetno toplije, preko 30°C

Nevreme juri ka ovim delovima Srbije: RHMZ izdao novo upozorenje, narednih sat vremena pljuskovi sa grmljavinom
Munje - Copyright Foto: Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je najavu za kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom na jugu i jugoistoku Srbije u narednih sat vremena.

Kako stoji na njihovom sajtu, najava važi u periodu od 18:39 do - 20:39 sati.

- U naredna dva sata kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugu i jugoistoku Srbije, dok će sporadične pojave kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom biti u Bačkoj, na jugu Banata na jugozapadu zemlje - objavili su.

Foto: Printskrin/RHMZ
 

Vreme narednih dana

Narednih dana stabilno, a od sredine sledeće sedmice i osetno toplije, preko 30°C. Narednog petka jače pogoršanje vremena, a sldećeg vikenda pravo jesenje vreme.

Tokom ponedeljka i utorka ciklon će se nalaziti iznad istočne Evrope, a dolina u njgegovom zadnjem delu i dalje će se zadržavati iznad našeg područja, uz prliv svežije vazdušne mase. U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti pretežno sunčano, uz maksimalne temperature od 21 do 25°C, u Beogradu do 22-23°C. U ponedeljak se očekuje više oblaka južnije od Save i Dunava, naročito ujutro, dok će na severu biti vedro. U ponedeljak će duvati i jak severozapadni vetar, na istoku Srbije i veoma jak.

U Srbiji u sredu i u četvrtak pretežno sunčano. Maksimalna temperatura u sredu do 30°C, a četvrtak će biti najtoplji dan u sedmice, ujedno i poslednji najtopliji dan ovog kalendarskog leta, ako ne i ove sezone. Maksimalna temperatura biće od 27 do 33°C, u Beogradu oko 30°C.

Već u četvrtak krajem dana i tokom noću u severnim, a u petak i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zbog snažnog jugozapadnog strujanja, sa severa Afrike se očekuje dolazak čestica pustinjskog peska, pa se očekuju padavine sa tim česticama. Najduže suvo zadržaće se na jugu i na istoku Srbije, a samim tim i najtoplije.

Bonus video:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike