Jako nevreme u Kraljevu i Paraćinu: Vetar nosi sve pred sobom, RHMZ otkriva u koje delove Srbije stiže oluja (VIDEO)

10.09.2022

14:16

0

Autor: 24sedam

Jako nevreme u Kraljevu i Paraćinu: Vetar nosi sve pred sobom, RHMZ otkriva  u koje delove Srbije stiže oluja (VIDEO)
highway-4961094_1280 - Copyright Foto: Pixabay

Jako nevreme pogodilo je danas Kraljevo o čemu svedoči snimak sa Instagram stranice 192. Slična situacija je bila i u Paraćinu, a Republički hidrometeorološki zavod je najavio koje delove Srbije će nevreme uskoro pogoditi.

Kako se vidi na snimku, kiša je napravila pravi potop, a olujni vetar nosio je sve pred sobom.

 

 

Jaka kiša je danas popodne padala i u Paraćinu.

 

 

Republički hidrometeorološki zavod je danas u 16.02 časova izašao sa novom najavom i otkrio gde će nevreme uskoro stići.

- U naredna dva sata mestimično na zapadu i jugozapadu sa kišom, a na području Rasinskog i Topličkog okruga, kao i na području istočne Srbije i sa pljuskovima sa grmljavinom - najavio je RHMZ.

Vreme narednih dana

Foto: Printskrin/RHMZ
 

 

 

U Srbiji u nedelju umereno do pretežno oblačno, ujutro na zapadu Srbije sa slabom kišom, dok se na jugu i istoku očekuje sunčano. Tokom dana sa zapada i severozapada očekuje se prolazno jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom, a posle podne sa severa se očekuje i razvedrvaanje. Duvaće slab do umeren, tokom dana pojačan, na udare povremeno i jak severozapadni i zapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C na jugoistoku do 17°C na severozapadu Srbije, maksimalna dnevna od 22 do 26°C.

U Srbiji narednih dana pretežno sunčano. Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak od 21 do 25°C. U sredu osetno toplije, a u četvrtak i veoma toplo, uz temperature preko 30°C. U četvrtak krajem dana i tokom večeri u severnim, a u petak i u ostalim predelima naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u petak od 22°C na severu do 30°C na istoku i jugoistoku Srbije, za vikend u osetnijem padu.
 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike