Najnoviji korona presek: Preminulo 13 pacijenata, manji broj novozaraženih, ali i testiranih

11.09.2022

18:18

0

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Preminulo 13 pacijenata, manji broj novozaraženih, ali i testiranih
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 časa potvrđen kod 2.190 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 13 pacijenata.

Testirano je 7.831 osoba.

Na respiratoru je 24 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 562 osoba.

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 2.745 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 15 pacijenata. Testirano je 12.636 osoba. Na respiratoru je bilo 27 pacijenata, a ukupno je bilo hospitalizovano 568 osoba.

Taman smo prestali da pamtimo sva imena sojeva korone, kada se pojavio novi  – BA.5, koji ovih dana lekari sve više pominju jer se širi, kako kažu, brzinom svetlosti!

Prema rečima dežurnih u kovid ambulanti Kanarevo brdo u Beogradu, veliki broj građana ovih dana odlaže javljanje lekaru i testiranje, jer misle da je u pitanju prehlada ili alergija, a onda se ispostavi da su zaraženi koronom.

- Nismo imali u smeni nijednog pacijenta bez čula ukusa i mirisa, tako da bi se moglo reći da se ovaj simptom sada jako retko javlja. Problem povremeno predstavlja to što pacijenti upravo zbog toga ne dođu na vreme kod lekara, jer misle ako nemaju gubitak čula i visoku temperaturu - nemaju ni koronu. I onda idu opušteno i šire bolest dalje - kaže lekarka iz ove ambulante.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike