Karađorđevići se opraštaju od kume Kraljice Elizabete II: "Njena posvećenost služenju svojoj zemlji i narodu je pravi primer uloge monarha"

08.09.2022

21:44

0

Autor: I. P.

"Simbol stabilnosti i mudrosti u turbulentnim decenijama svoje vladavine"

Karađorđevići se opraštaju od kume Kraljice Elizabete II: "Njena posvećenost služenju svojoj zemlji i narodu je pravi primer uloge monarha"
aleksandar karađorđević - Copyright Instagram_royalserbia

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević , poslao je poruku saučešća britanske vladarke  Elizabeta II preminula danas.

- Sa velikom tugom i žalošću sam primio vest o smrti moje drage kume, Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete II. Moja supruga, moja porodica i ja šaljemo svoje molitve Gospodu da joj podari večni mir u svome Carstvu, i upućujemo najdublje saučešće mojim dragim rođacima, NJegovom Veličanstvu Kralju Čarlsu i svim ostalim članovima Kraljevske porodice Ujedinjenog Kraljevstva. Delim njihovu tugu u ovim teškim trenucima. Uvek ću se rado sećati njenog izvanrednog duha, mudrosti i odvažnosti. Poznato je koliko je kumstvo bitno za nas Srbe, to je posebna, sveta veza i zato mi sve ovo tako teško pada. Njena posvećenost služenju svojoj zemlji i narodu je pravi primer uloge monarha u današnjem svetu. Ona će duboko nedostajati njenom narodu i svim ljudima na svetu koji su imali zadovoljstvo da poznaju ovu neverovatnu ženu, koja je bila i ostaće uzor i inspiracija - naveo je u Prestolonaslednik Aleksandar u poruci.

 

 

Saučešće povodom smrti britanskog monarha uputio je i prestolonaslednikov sin princ Filip. 

On je na svom twitter nalogu istakao sledeće:

- Upokojila se Kraljica koja je u svom kraljevstvu bila simbol stabilnosti i mudrosti u turbulentnim decenijama svoje vladavine kojom je obeležila 20. vek i zavredila status najmoćnije žene i najpoznatijeg monarha na planeti. Pamtiću njen neverovatno vedar duh i ljubaznost. 

On je naveo da je kontinuitet i značaj porodice ključni element monarhije što je kraljica veoma dobro shvatala i negovala.

Princ Filip Karađorđević je ukazao i da je kraljica tokom vladavine bila suočena sa mnogim izazovima i teškim periodima.

Poslednjih 10 godina njene vladavine obeležio je Bregzit, ali je ona u svemu tome ostala dostojanstvena i snažna i uspela da prođe kroz sve to, zaključio je princ Filip Karađorđević.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike