Šta nas očekuje do kraja juna? Oglasio se meteorolog Nedeljko Todorović - otkrio sve o vremenu u narednih 10 dana, spremite se!

19.06.2022

12:11

0

On je najavio da nas sutra očekuje jedan od toplijih dana s maksimalnom temperaturom od oko 35 stepeni

Šta nas očekuje do kraja juna? Oglasio se meteorolog Nedeljko Todorović - otkrio sve o vremenu u narednih 10 dana, spremite se!
lepo vreme (1) - Copyright 24sedam/Profimedia

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je danas da nas do kraja juna očekuje toplo vreme s temperaturom višom od proseka za ovo doba godine i uz manjak padavina.

- Prosečna količina padavina za mesec jun na područiju Srbije je negde između 70 do 90 litara po metru kvadratnom. U Beogradu je do sada palo svega 19 litara po ]kvadratnom metru - rekao je Todorović gostujući na K1 televiziji.

On je najavio da nas sutra očekuje jedan od toplijih dana s maksimalnom temperaturom od oko 35 stepeni, a u utorak blago osveženje s retkim i mestimičnim lokalnim nepogodama. On kaže da se toplo vreme zadržava do kraja meseca s izuzetkom 25. juna, kada se očekuje temperatura nešto viša od sutrašnje.

printscreen/RHMZ
 

Todorović je podsetio da je 24. juna prošle godine u Beogradu bilo izmereno 38,7 stepeni.

- Za razliku od Beograda, prošlog vikenda je u okolini Mionice u roku od sat ili dva pala skoro dvostruka mesečna količina padavina. To je ta igra prirode - primetio je Todorović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike