Stabilna situacija u domovima: Troje studenata obolelo od korone

20.10.2020

13:55 >> 13:44

0

Autor: M. I.

U domovima postavljeni plakati sa jasnim instrukcijama kako treba da se studenti ponašaju ukoliko primete neki od simptoma kovida-19

Stabilna situacija u domovima: Troje studenata obolelo od korone
Copyright Studentski dom „Kralj Aleksandar I“, Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

U 14 studentskih domova u Beogradu trenutno boravi nešto manje od 8.000 studenata, a od početka nove akademske godine virusom korona zaraženo je njih troje, kaže direktor Studentskog centra “Beograd” Goran Minić i napominje da su se studenti inficirali van domova i da su sada smešteni u Studentskoj poliklinici.

Minić je za Tanjug rekao da se u domovima poštuju epidemiološke mere, te da su i dalje na snazi zabrane proslava i prenoćišta u studentskim sobama.

– Ustanova Studentski centar ”Beograd” svakodnevno prati broj studenata u domovima i možemo reći da je veliki broj studenata odlučio da se vrati u studentske domove – kaže Minić.

Napominje da su u domovima postavljeni plakati sa jasnim instrukcijama kako treba da se studenti ponašaju ukoliko primete neki od simptoma kovida-19 i ističe da se stalno apeluje na njih da se blagovremeno jave respiratornoj ambulanti Studentske poliklinike.

– U ambulanti lekari procenjuju da li je potrebno obavljati testiranje ili ne. Ukoliko nije potrebno obaviti testiranje, student se vraća redovnim obavezama, a ukoliko je potrebno da se student testira, on je za to vreme u izolaciji – navodi Minić.

U domu “Kralj Aleksandar I” smeštaju se studenti koji čekaju na testiranje na kovid-19 i ukoliko dobiju pozitivan nalaz idu u Studentsku polikliniku.

Ukoliko u toj zdravstvenoj ustanovi nema mesta oni se upućuju u privremenu kovid bolnicu u Areni.

Minić ističe da Studentski centar “Beograd” od početka epidemije primenjuje sve mere zaštite i instrukcije vlade Srbije i Kriznog štaba i da u skladu sa tim preporukama prilagođava rad studentskih restorana.

– Trenutno radi 11 restorana od ukupno 14 koji su u sastavu naše ustanove – kaže Minić i dodaje da sada nisu u funkciji restorani na Poljoprivrednom, Farmaceutskom i na Fakultetu dramskih umetnosti, te da će se i oni otvoriti, ukoliko se ukaže potreba za tim.

– Od 20. avgusta smo ih sukcesivno otvarali…Obavezne su maske i apelujemo na studente da drže distancu – navodi Minić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike