Velike gužve na granicama pred predstojeći vikend: Na jednom prelazu se čeka tri sata! (FOTO)

19.08.2022

13:47

0

I ovog letnjeg dana gužve su na granicama

Velike gužve na granicama pred predstojeći vikend: Na jednom prelazu se čeka tri sata! (FOTO)
granica prelazi gužva - Copyright Printscreen/AMSS

Petak je, poslednji je dan nedelje, i dan pred početak vikenda, a slike gužvi i zastoja na graničnim prelazima širom Srbije to najbolje i potvrđuju, jer su na tim mestima trenutno vidljive kilometarske kolone i sporo kretanje načičkanih vozila.

Iako su zastoji prisutni gotovo svuda, čini se da je ipak najgore na Horgošu, na granici sa Mađarskom, i to na izlazu iz naše zemlje, gde su, a prema podacima Auto moto saveza Srbije, zadržavanja višesatna, i gde se čeka oko tri sata.

Kakvo je tamo stanje trenutno je na AMSS kamerama nemoguće proveriti, jer su, izgleda, svi pohrlili na njihov sajt kako bi se sopstvenim očima uverili u velike gužve, te su kamere zakazale.

Gužve na granicama, Printscreen/AMSS
 

Ipak, prema navodima AMSS-a, situacija za vozače je daleko bolja ukoliko se nalaze na ulazu u Srbiju na ovom prelazu, jer se tamo čeka oko pola sata.

Velike i primetne gužve trenutno su i na graničnom prelazu Batrovci na granici sa Hrvatskom, takođe na izlazu iz Srbije, a gde se isto čeka oko tri sata, na ulazu oko 30 minuta.

Na graničnom prelazu Preševo sa Severnom Makedonijom prisutne su manje gužve nego na Batrovcima i Horgošu, te se tako na izlazu iz Srbije čeka svega 30 do 60 minuta, dok je jedino ovde za ulazak u zemlju potrebno više vremena - od 60 do 90 minuta.

Nešto bolje i manje stresnije situacije su na granici sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun, gde se za izlaz čeka dvadesetak minuta, kao i na granici sa Bugarskom, gde se na prelazu Gradina, a da bi se izašlo iz zemlje čeka 30 minuta, a na ulazu oko sat vremena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike