Zamislićete se nad rečima poznatog beogradskog psihoterapeuta: "Lepi i bogati nisu nešto posebno"

02.09.2022

11:30

1

Dr Vladimir Đurić napisao je status u kom je izneo mišljenje o predstavljanju na društvenim mrežama

Zamislićete se nad rečima poznatog beogradskog psihoterapeuta: "Lepi i bogati nisu nešto posebno"
društvene mreže doktor - Copyright Pixabay Fejsbuk/ Dr Vladimir Djuric

Psiholog i psihoterapeut dr Vladimir Đurić jedan je od omiljenih lekara u svojoj struci, a na društvenim mrežama njegove objave u kojima komentariše svakodnevne teme veoma su praćene, pa broje i do više hiljada lajkova, komentara i pregleda. 

Kako smo na početku i rekli, na društvenim mrežama je veoma popularan, a upravo o tom onlajn prostoru u kom deli svoje stavove, napisao je jedan veoma poučan i zanimljiv status. 

Njegovu objava je glasila: 

- Kad čovek pogleda sve te gomile atraktivnih žena i imućnih muškaraca na društvenim mrežama ne može a da se ne seti one stare narode: "Idi kod siromaha da se najedeš, a kod bogataša da se nagledaš". Ne znam ih, i možda grdno grešim dušu i nek oproste. 


Ali nisam više ni toliko mlad ni glup da mi ona stara o glacu i jacu ne deluje sve realnije i istinitije. Godine su to razočaranja i izneverenih očekivanja, ali opet dobro…Svako ima pravo da se prezentuje kako god želi, a pogotovo da živi kako god hoće. To je najvažnije ljudsko pravo i uvek ću ga braniti do poslednjeg atoma snage. Važno je samo da fizički nesavršeni i siromašni ne pomisle da su manje vredni kao ljudi zbog toga, a da ovi lepi i bogati ne pomisle da su nešto posebno.

Jer je to svakako jedna teška glupost i idiotizam, koji zaista ne pije vodu, bilo gde osim iznad zabačenih, mračnih, prizemnih, zatucanih i nesrećnih predela, a između je sasvim dobro…
Svima…

 

 

I svako nek radi šta god hoće, imaće moju potpunu podršku. Jednostavno je jako teško i sasvim naivno rangirati nešto toliko kompleksno, spektakularno i božanstveno kao što je ljudsko biće, samo na osnovu kože i novčanika.

To je kao da ono što bi opijenost u glavi trebalo da nam donese rangiramo i ocenjujemo na osnovu kvaliteta kristala iz kojeg smo pili i etikete koja je bila na flaši, nije u tome suština vina. Od njega samog je mnogo važnije s kim smo, u društvu, a bogami i kakvo smi mi društvo.

Uostalnom, lepota i normalnost su samo iluzije. Šta je lepo i normalno pauku, leptiru je potpuni užas i haos.

Naše je samo da otkrijemo šta je nama činiti, kojoj vrsti pripadamo, gde bismo da budemo za par godina i šta je nama lično najvažnije da unapredimo. Sposobnost pletenja mreže ili umetnost letenja, jer… Od toga suštinski i zavisi kakav će nam biti pogled - napisao je dr Đurić.

Mi smo se nakon čitanja ovog statusa zamislili nad nama samima, nad onim što jesmo i što bismo želeli da budemo. 

Da li se vi slažete sa doktorom Vladimirom?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike