Najnoviji korona presek: I dalje veliki broj novozaraženih!

17.08.2022

18:08 >> 18:09

0

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: I dalje veliki broj novozaraženih!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U Srbiji je u prethodnih 24 sata na koronavirus testirano 17.066 osoba, od kojih je 6.091 novozaraženo.

Na respiratoru se nalazi  28 pacijenata, nažalost preminulo je 10 osoba.

Da podsetimo, u Srbiji je juče na koronavirus testirano 18.316 osoba, od kojih je 6.589 bilo novozaraženo. Na respiratoru se nalazilo 28 pacijenata, nažalost preminulo je 18 osoba.

Sve veći broj pacijenata javlja se lekaru zbog različitih simptoma koje oseća nakon preležanog kovida, počev od bolova u leđima, problema sa očima zbog konjuktivitisa, opadanja kose, umora, loše koncentracije i brojnih drugih simptoma.

Tako se u medijima moglo pročitati da se pojavljuje neobjašnjivi umor koji ne prolazi ni posle prospavane noći i jako dugo traje, a tu su i aritmije, tahikardije, dekoncentracija, dezorijentisanost, osetljivost na svetlost i zvuk, česta povišena temperatura, probavne smetnje, bolovi u mišićima i zglobovima...

Virusološkinja Ana Gligić kaže za 24sedam da se trenutno širi spisak potencijalnih simptoma kako bi se napravila kompletna slika na šta se sve ljudi žale nakon preležane infekcije.

- Ovo je sistemska bolest koja napada pluća i respiratorne organe, ali i ostale organe. Ako je osoba zdrava, sve može da prođe bez nekih težih posledica, a ako pacijent već ima zdravstvene probleme, korona će ih povećati. Ukoliko neko, na primer, ima bol u leđima pa dobije koronu, povećaće se bol i proširiti, jer je ovaj virus multisistemski i napada sve organe koji nisu vitalni - objašnjava naša sagovornica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike