Izveštaj Ministarstva za rad: U socijalnim ustanovama zaraženo 10 korisnika i 15 zaposlenih

22.10.2020

12:43 >> 18:47

0

Autor: A. Bulatović

Zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji

Izveštaj Ministarstva za rad: U socijalnim ustanovama zaraženo 10 korisnika i 15 zaposlenih
Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Zaključno sa danom 22.10.2020. godine, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 10 korisnika i 15 zaposlenih, saopštilo je ministarstvo rada.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.083, a broj izlečenih koji su zaposleni u ustanovama socijalne zaštite iznosi 430.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, nakon što smo za samo dva dana zabeležili preko 800 novih slučajeva korone, a juče rekordnih 512 za samo 24 sata, s tendencijom rasta i u narednim danima, Krizni štab je danas održao hitnu sednicu.

Nakon sednice, obratio se doktor Srđa Janković.

– Nismo pooštravali postojeće mere, već će one da se sprovode oštrije – rekao je Srđa Janković, i dodao da nema uvođenja PCR testa.

– Zasada nema potrebe za tim. Još možemo mnogo toga da uradimo, i mnogo toga zavisi od nas. Doneli smo odluku o brzoj dijagnostiji koronavirusa – istakao je doktor, i dodao da još nema potrebe za tim da škole pređu na onlajn nastavu.

Neće zasada biti obaveznog PCR testa za one koji ulaze u Srbiju, ali se više ne može tolerisati „stalno kršenje mera“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike