REM doneo odluku: Dodeljene nacionalne frekvencije - raspisan konkurs i za petu, kojom je ranije raspolagala TV Avala

29.07.2022

10:37

0

Autor: 24sedam

Na konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija, koji je zatvoren 20. juna, prijavilo se 14 televizija

REM doneo odluku: Dodeljene nacionalne frekvencije - raspisan konkurs i za petu, kojom je ranije raspolagala TV Avala
rem_tanjug_k1_12072022_0012 - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Na današnjoj  sednici Saveta REM-a doneta je odluka da sve televizije koje su do sada imale nacionalne frekvencije da ih i zadrže. 

Reč je o televizijama Hepi, Prva, B92 i Pink.

Na konkurs koji je trajao do  20. juna, prijavilo se 14 televizija – Pink, Hepi, Vesti, BK, Una, Nova S, N1, Prva, B92, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV, a REM je ove nedelje počeo razgovore sa kandidatima, koji su obrazlagali zašto misle da treba da dobiju frekvenciju.

Podsećamo, prvi konkurs za dodelu frekvencija za televizijsko i radio emitovanje raspisan je 2006. godine i tada je odlučeno da se dodeli pet televizijskih frekvencija za nacionalnu pokrivenost.

Tada su dozvole dobile B92, Pink, Fox (koja je u međuvremenu postala TV Prva), Avala i Hepi.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije na današnjoj sednici doneo je odluku da raspiše konkurs i za petu nacionalnu frekvenciju.

Reč je o frekvenciji kojom je ranije raspolagala TV Avala, a koja joj je oduzeta 2012.

Na toj sednici Savet REM-a je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa u Srbiji, a potrebnom većinom glasova dozvole su dobili Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio.

Savet REM je na današnjoj sednici doneo i odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu dozvola za region Beograda, i to tri dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljskog digitalnog signala i 12 dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa.

- Savet REM-a je odluke doneo na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa demokratskom procedurom, ceneći sve okolnosti navedene u konkursnoj dokumentaciji, uvažavajuci mišljenja struke, javnosti i svakog clana Saveta REM-a. Zato Savet REM apeluje na najširu javnost i ukazuje na potrebu da se izbegne svaka vrsta manipulacije i politizacije u vezi sa odlukama o koje su donete", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu REM-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike